Sportgazdaság

Ronaldo és Messi a legjobban fizetett sportolók

A Real Madrid és a Barcelona csillaga megelőzte LeBron James-t, Roger Federert és Kobe Bryantet is.

Az amerikai üzleti magazin, a Forbes szerint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi jelenleg a világ legjobban fizetett sportolói. A magazin szerint CR7 körülbelül 88 millió dollárt kaszírozott az elmúlt 12 hónapban, míg Messi "mindösszesen" 81.4 milliót.

A tízes listáról két nagy sztár is hiányzik, a golfozó Tiger Woods sérülései miatt, Mayweather pedig visszavonulása okán nem fért fel a top10-be. Ronaldo első helye már csak azért is rendkívüli teljesítmény, hiszen 1990 óta rajta kívül egyetlen csapatsportágat űző ember, nevezetesen Michael Jordan tudott az élre kerülni.

A magazin kimutatásai szerint Ronaldo madridi kontraktusa évi 50 millió dollárt ér, míg a különböző reklámszerződéseknek köszönhetően 32 milliót kap még pluszba tizenkét hónap alatt. Ez persze nem csoda, hiszen sportszergyártó és egyéb kozmetikai szerekhez is használják a portugál klasszis arcát.

Ronaldót és Messit követően igen sokáig kell keresgélnünk, hogy újabb futballistát találjunk, Neymar a 21., Ibrahimovic a 22., míg Gareth Bale a 25. a Forbes adatai szerint.