Darts

A sógorokhoz látogatnak a világ legnagyobb klasszisai

Péntektől három napon át Bécsben láthatjuk a PDC darts-mezőny színe-javát, méghozzá a European Tour keretén belül. Ez lesz a szezon ötödik állomása, amelyen már a 16-szoros világbajnok Phil Taylor is tiszteletét teszi.

Ha kíváncsi vagy a mérkőzések statisztikáira, akkor látogass el a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára!

Most igazán megéri kimenni a bécsi tornára, ugyanis a top 10-ből heten is ott lesznek a főtáblán, köztük a sportág királyának számító Phil Taylor, és a világelső Michael van Gerwen. De itt még messze nem ér véget a klasszisok sora, hiszen az egykori világbajnoki döntős Peter Wright, a Premier League-ben is helyet kapó Dave Chisnall, Michael Smith és Robert Thornton egyaránt harcba szállnak a trófeáért. Olyan közönségkedvenceket is láthatunk, mint az ausztrál Simon Whitlock, a holland Vincent van der Voort vagy éppen a belga Kim Huybrechts, illetve természetesen a hazaiak legnagyobb ásza, Mensur Suljovic is nyilat ragad. 

A legnagyobb önbizalommal Taylor érkezhetett a sógorokhoz, hiszen az előző héten Adrian Lewisszal karöltve megnyerték a csapat-világbajnokságot, a döntőben ráadásul a nagy rivális hollandokat legyőzve. Van Gerwen ezt nem is viselte túl jól, pláne, hogy elsősorban miatta maradtak alul, mindkét egyéni meccsét elveszítette a döntőben. Lewisszal sikerült összeakasztania a nem létező bajszát, de előtte már a belgákat is szekálta, akik szintén megorroltak emiatt rá. Egy ágon van Taylorral, Huybrechts-cel és a kiemeltek között szintén megtalálható Jelle Klaasennel is, tehát elég pikáns meccsek jöhetnek össze a negyeddöntőktől. Ami biztos, hogy a világelső holland a múlt heti betli után most nagyon megakarja mutatni, bár egyébként sem jellemző rá, hogy félvállról venné ezeket a tornákat, olyannyira nem, hogy idén eddig az összeset ő nyerte.

Nem is fizet túl jól a végső sikere, viszont miután Taylor is a felső ágon van, így a tábla másik felén található játékosok között érdemes nézelődni, hiszen például Wright győzelme tízszeres pénzt ér, amiből a döntőben már kényelmesen kiszállhatunk. Az outsiderek közül a holland tehetségere, Benito van de Pas-ra lesz érdemes odafigyelni, aki a múlt hónap végén Coventryben tornát tudott nyerni. Sok jó játékos lesz a mezőnyben, olyanokról még szó sem esett, mint Stephen Bunting, Terry Jenkins, Ian White vagy Alan Norris.

Ki lesz a bécsi torna bajnoka 2016-ban? - a   szorzói
Jétékos Odds
Michael van Gerwen 2.15
Phil Taylor 6.25
Peter Wright 9.50
Dave Chisnall 17.50
Michael Smith 17.75
Benito van de Pas 20.00
Jelle Klaasen 36.00
Kim Huybrechts 43.00
Mensur Suljovic 50.00