EURO 2016

Ronaldo tuti nem, talán Pogba! Ki lesz az MVP?

Pogba, Ronaldo vagy Griezmann? Megnéztük, hogy a fogadóirodák szorzói alapján kik lehetnek a franciaországi Európa-bajnokság legjobb játékosai!

Ronaldo a múlt héten még Ibizán csajozott, feltöltődött az Eb-re?

Az internetes fogadóirodák kínálatában arra is lehetőség van fogadást kötni, hogy melyik játékos lesz a torna MVP-je, azaz ki lesz az Európa-bajnokság legjobb játékosa. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy olyan válogatottból kerülhet ki a győztes, amely eljut a végelszámolásig, a 2014-es vb aranylabdáját például Lionel Messi kapta, aki ezüstérmet szerzett Argentínával, a 2012-es Eb-n a Spanyolországgal aranyérmet szerző Andres Iniesta kapta az elismerést.

Ezek alapján például Cristiano Ronaldo MVP-címére mi nem adunk sok esélyt, mivel Portugália nem tartozik a legnagyobb favoritok közé, és nagy meglepetésnek számítana, ha a luzitánok eljutnának például a fináléig.CR7 sérülésekkel is bajlódott az utóbbi hetekben, ráadásul a válogatottban nem sok sikerélmény érte az elmúlt világversenyeken.

Sokkal nagyobb fantáziát látunk Paul Pogba végső sikerében. A francia válogatott kiváló formát mutatott az utóbbi időben és nem titkolt célja, hogy házigazdaként megnyerje a tornát. A franciák sorsolása nem is tűnik nagyon nehéznek, így ha nem is könnyedén, de elmehetnek a döntőig. Ha mindez megvalósul, akkor esélyes lehet az Eb aranylabdára Antoine Griezmann is, aki az Atlético Madridban szinte tökéletes szezont futott. Griezmannra az Eb-n is kulcsszerep vár, Deschamps vélhetően kezdőcsatárként számol vele, ha pedig jönnek a gólok, odaérhet az MVP-re is.

A legnagyobb favoritok között kapott helyet a németek ásza, Thomas Müller is, aki a 2014-es vb-n bekerült az álomcsapatba , 2010-ben pedig gólkirályi címet szerzett a dél-afrikaia világbajnokságon.Müller ezen a tornán is húzóember lehet a Nationalelfben, ha pedig Joachim Löw együttese érvényesíti a papírformát és eljut a végéig, a bayernes támadó is odaérhet a díjra.

Sokak szemében az egyik titkos esélyes Belgium, amely a világranglista 2. helyén tanyázik. A belgák nyerőembere Eden Hazard lehet, aki a Chelsea-ben lapos idényt produkált - vagy úgy is mondhatjuk, hogy rápihent az Eb-re -  ám a tavaszi szezon végére magára talált.

A teljes listát böngészve megtaláljuk Harry Kane-t, akinek MVP-címe 17-szeres pénzt fizetnek vagy Kevin De Bryune-t, aki 21-szeres oddsot kapott a bukiktől. A kapusok közül legelőkelőbb helyet Manuel Neuer mondhatja magáénak, aki 34-szeres oddson fogadható, a PSG-ben a gólokat zsákszámra ontó Zlatan Ibrahimovic 51-szeres szorzóval kecsegtető.

Az ominózus fogadóiroda listájára egyetlen magyar játékos került fel: Szalai Ádám MVP-címe pénzünk 501-szeres érné. 

Az Európa-bajnokság legjobb játékosa
Paul Pogba 11.00
Cristiano Ronaldo 13.00
Antoine Griezmann 15.00
Thomas Müller 15.00
Eden Hazard 17.00
Andres Iniesta 17.00
Szalai Ádám 501.00
Ki nyeri az Eb-t?x;
euro-2016