Kézilabda

Nem mi vagyunk a favoritok a szerbek ellen

  • hatharom.com/MTI

Néhány játékos kisebb, kezelhető sérülése ellenére teljes értékű munkát végez a szegedi edzőtáborban a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a szerbek elleni pénteki és jövő szerdai világbajnoki selejtezőre készül.

A csapattól származó információ szerint Schuch Timuzsin Achilles-ín-, Nagy László térd-, Fazekas Nándor pedig bokapanaszokkal küzd, ám az előírt pihenők után minden edzésen részt vesznek. A veszprémi kerettagok lelkiállapotán sokat segítettek a többiek, a magyar bajnok ugyanis a május 29-i Bajnokok Ligája-döntőben kilencgólos vezetésről veszített a lengyel Kielce ellen.

Háromesélyes fogadás    
Szerbia Dönetetlen Magyarország
1.65 8.50 2.30

A válogatott a csütörtöki ebéd után utazik el Kraljevóba, a vb-selejtező első felvonását pénteken 18 órakor rendezik. A péntek éjjeli hazautazás után pihenőt kapnak a játékosok, akik vasárnap Veszprémben találkoznak újra, itt játsszák majd szerdán 20 órakor a visszavágót. A párharc győztese vehet részt a 2017 januárjában Franciaországban sorra kerülő világbajnokságon.

Mindkét összecsapást a Duna World csatorna élőben adja. A szerbeknél négy alapjátékos, Momir Ilic (MVM Veszprém), Marko Vujin (THW Kiel), Alem Toskic (Vardar Szkopje) és Ivan Nikcevic (Wisla Plock) nem játszik.

A magyar férfi válogatott kerete
kapusok: Bartucz László (Csurgó), Fazekas Nándor (Balatonfüred), Mikler Roland (MVM Veszprém)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Iváncsik Tamás (Elverum, norvég)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (MVM Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Iman Dzsamali (Kristianstad, svéd), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)