Premier League

Riválistól rabolhat edzőt a liverpooli együttes

Ronald Koeman hamarosan aláírhat a Mersey-parti csapathoz. Roberto Martinezt váltja.

A brit Sky értesülései szerint órákon belül bejelenthetik az Evertonnál Ronald Koeman érkezését. A Stolverkosoknak ötmillió font kompenzációs összeget kell fizetniük a Southamptonnak a holland trénerért.

A Southampton tavaly a hatodik helyen végzett a Premier League-ben, amely történetük legjobb szereplését jelentette

A Szenteknek ráadásul nem csak sikeredzőjüket kell majd elengedniük, hanem vélhetően néhány játékost is, Koeman ugyanis a tervek szerint magával viszi Liverpoolba például Virgil van Dijkot és az angol futball egyik nagy reménységét, James Ward-Prowse-t is. Többen azonban biztosan nem tartanak egykori edzőjükkel, hiszen Koeman egyik távozásának oka éppen az, hogy az olyan kulcsjátékosokkal, mint Dusan Tadic vagy Graziano Pellé, kifejezetten rossz viszonyt ápolt.

Mint azt holland forrásokból megtudhattuk, az Everton dúsgazdag tulajdonosa, Farhad Moshiri mintegy százmillió fontot szán átigazolásokra a nyáron, amelybe beleférne akár Georgino Wijnaldum, a Newcastle hollandja is.

Az Everton azután küldte el kispadjáról Roberto Martínezt, hogy a csapat mindössze a 11. helyen végzett, 16 pont lemaradással például a Southamptontól.

184314