Darts

Anglia vagy Hollandia, esetleg meglepetés születik?

Nyolc duó kezdi meg vasárnap, a frankfurti csapat világbajnokság utolsó játéknapján a harcot a trófeáért. A nyolc kiemelt párosból hét versenyben van, így a lehető legizgalmasabb végjátékra számíthatunk. Sört, popcornt tehát bekészíteni, 14 órától rajtol a vasárnapi darts-maraton.

Ha kíváncsi vagy a mérkőzések statisztikáira, akkor látogass el a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára!

Ahogyan említettük, egy kivételével minden kiemelt páros túlélte az első két fordulót. A mezőny kakukktojása a John Part és Ken MacNeil által képviselt Kanada. Ám szenzációnak az ő itt létük sem számít, hiszen Part személyében egy kétszeres PDC-világbajnok erősíti a juharleveleseket, ezáltal a spanyolok mellett ők voltak a nem kiemeltek közül a másik igazán erős és veszélyes csapat. A rutinos játékos párja egyébként az a Ken MacNeil, akit jelenleg a top 100-ban rangsorolnak. Nem kellett nagy bravúrt véghez vinniük, Görögországot, majd a kiemeltek közül a legkevésbé meggyőző teljesítményt nyújtó walesieket búcsúztatták. A folytatásban már nehezebb dolguk lesz, mert a sötét lóként számon tartott negyedik kiemelt Észak-Írekkel csapnak össze. A szigetországiaknál Daryl Gurneytől és Brendan Dolantől is meggyőző teljesítményt láthattunk eddig, még ha ez számokban nem is annyira mutatkozott meg. Part játszik majd Gurneyvel, MacNeil pedig Dolannel. Fordított felállásban jobb esélye lenne Kanadának, annak ellenére, hogy MacNeil egyelőre erőn felül teljesít és elég jó tömeget hoz. Jó meccset várunk, benne van, hogy sor kerül a páros összecsapásra, de véleményünk szerint a végére kijön, hogy az Észak-Íreket két erős játékos képviseli. 

Észak-Írország-Kanada
Hatharom-tipp: Észak-Írország jut tovább
TippmixPro @ 1.40

A délután folyamán további három mérkőzésre kerül még sok. A címvédő angolok az osztrákokkal, a skótok a belgákkal, míg az ausztrálok a hollandokkal csapnak össze. A Phil Taylor - Adrian Lewis sztárduó igencsak meleg pillanatokat élhetett át a spanyolok ellen, és könnyen lehet, hogy a sógorok, Mensur Suljovic és Rowby-John Rodriguez is hasonlóan nagy csatára kényszeríti majd őket. Nem voltak eddig meggyőzőek az angolok, különösen Taylornak döcög a szekere, a 81.24-es átlag tőle még úgyis kevés, hogy igazából nem volt ennél többre szüksége. Ennél jóval több kell majd tőle, hiszen Suljovicéknak viszont nagyon sül a kezük, 101.37-es és 96.30-as átlagokkal oktatták Szingapúrt. Természetesen Taylorék a favoritok, de az eddig látottak alapján biztosak vagyunk benne, hogy nem ennyivel esélytelenebbek az osztrákok, mint amit az oddsmesterek meghatároztak.

Hasonlóan vélekedünk a Skócia-Belgium összecsapást illetően is. A belgák a mi nagy bánatunkra nagyon jó formát mutattak, márpedig a Huybrechts-tesókat ilyenkor nem lehet félvállról venni. Nem is értjük, hogy adhatnak rájuk közel háromszoros oddsot, miközben a skótoknál Gary Anderson és Robert Thornton is szenved. Előbbi kis híján kikapott Cor Dekkertől, ami elég beszédes...Nyilván, ha megrázzák magukat, akkor már csak Anderson miatt is ők a favoritok, de jelenleg ez inkább tűnik egyenlő erők csatájának, Huybrechtsék egyébként a legjobb tornaátlaggal rendelkeznek.

Az utolsó negyeddöntőben Ausztrália és Hollandia méri össze tudását. Kicsit csalódás eddig az óceániaiak teljesítménye, a dánok majdnem meg is viccelték őket. Simon Whitlock 90 alatti átlaggal alig tudta legyűrni Daniel Jensent, Kyle Anderson pedig ki is kapott Per Laursentől. Nem érezzük bennük azt az átütőerőt, amivel képesek lehetnének meglepni a Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld alkotta hollandokat. A két világbajnok egyébként 99.27-es összátlaggal ment tovább a Fülöp-szigetek ellen, szóval nem kérdés, hogy ki a párharc favoritja. Sőt jelenleg a világbajnokság első számú esélyesei a hollandok, a 2.00 feletti odds annak köszönhető, hogy a Skócia az ő águkon van, ami a bukik szerint nagy fenyegetés, szerintünk viszont inkább a belgákra lesz érdemes odafigyelni...

Ki nyeri a 2016-os csapat-vb-t? - a    szorzói
Nemzet Odds
Hollandia 2.30
Anglia 2.80
Skócia 4.95
Belgium 21.00
Észak-Írország 23.00
Ausztrália 24.00
Ausztria 24.00
Kanada 64.00

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!

A negyedik játéknap programja (június 5, vasárnap):
Kezdés Mérkőzés Oddsok (TippmixPro)
14:00 Észak-Írország-Kanada 1.40 2.50
15:00 Anglia-Ausztria 1.18 3.85
16:00 Skócia-Belgium 1.30 2.80
17:00 Ausztrália-Hollandia 4.80 1.12
Két egyéni mérkőzést játszanak, ha döntetlen, akkor felváltva dobnak és 4 legig tart a küzdelem.