Darts

Meglepjük a belgákat?

Szombaton a legjobb 16 küzdelmeire kerül sor a frankfurti csapat-világbajnokságon, ezúttal már két etapban bonyolítják le a meccseket, tehát kora délutántól késő estig nézhetjük a darts legnagyobb alakjait. Rögtön a nyitómeccs Magyarországé, vagyis érdemes már 14 órakor a televízió képernyője elé ülni, a Sport TV ugyanis élőben fogja közvetíteni ezt a találkozót is.

Ha kíváncsi vagy a mérkőzések statisztikáira, akkor látogass el a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára!

Ahogyan a bevezetőben említettük, elsőként a magyar duót, Bezzeg Nándort és Kovács Patrikot, illetve a hetedik kiemelt belgákat, Kim és Ronny Huybrechtset szólítják majd a színpadra. Hazánk hősei Thaiföldöt győzték le az első fordulóban, míg a belga testvérpár különösebb gond nélkül a lengyeleket intézte el. Természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, hiszen a másik oldalon két olyan játékost találunk, akik a darts mezőny meghatározó alakjai, főleg Kim, akit jelenleg a top 15-ben rangsorolnak. Ugyanakkor sokkal jobbak az esélyeink, mint tavaly a Gary Anderson - Peter Wright skót duó ellen, ahol két világklasszis volt az ellenfél. 

A második fordulóban már nehezebb meglepetést okozni, hiszen itt két egyéni meccs kerül megrendezésre, csak döntetlen esetén jön az első körben is látott felváltott dobás. Egy mérkőzést tehát muszáj fogni ahhoz, hogy legyen sanszunk. Nándinak van erre a legjobb esélye, a thaiföldiek ellen rettentően jól játszott, ugyanakkor Kimet megverni komoly bravúrnak számítana, ám de a legjobbját nyújtva ez nem lehetetlen küldetés. Patriknak mindenféleképpen fel kell javulnia, ha sikerül azt a játékát előhúznia, amit a kvalifikációs tornán is láthattunk tőle, akkor Ronny is kemény nap elé néz. Az idősebb belga egyébként hajlamos a betlizésre, nagyon jó játékos, de nem ugyanazt a szintet képviseli, mint Kim.

Nagyon komoly bravúr lenne, ha sikerülne borítanunk a papírformát, de azért a csapat-világbajnokságok történetében volt már néhány nagy meglepetés, miért ne okozhatnánk mi a következőt?

Ki jut tovább?
Belgium Magyarország
TippmixPro @ 1.12 TippmixPro @ 4.75

A szombati játéknap tutijai

A két nagy favorit, Anglia és Hollandia továbbjutását olyannyira biztosra veszik a bukmékerek, hogy oddsot sem adnak a győzelmükre. Mellettük szerintünk Ausztrália, Skócia és Ausztria is bejut a negyeddöntőbe. Gary Andersonékra viszonylag könnyű meccs vár a norvégok ellen, nem valószínű, hogy Robert Wagner vagy Cor Dekker egy meccset is képes lesz fogni. Az óceániaiakra az első körhöz hasonlóan, most is kifejezetten jó oddsot kapunk (TippmixPro @ 1.20), tény, hogy jól játszott Dánia, de Simon Whitlockék más szintet képviselnek. A sógorok, Mensur Suljoviccsal és Rowby-John Rodriguezzel az eddigi egyetlen söprést mutatták be, és egyelőre hozzák azt, ami miatt az egyik sötét lónak számítanak, vagy még jobb megfogalmazás, az egyik legveszélyesebb outsiderek. A folytatásban Szingapúr lesz az ellenfelük, a rutinos Paul Limmel ők is jól kezdtek, de ahhoz nem elég erősek, hogy felül múlják az osztrák kettőst.

Ausztrália-Dánia, Skócia-Norvégia, Ausztria-Szingapúr
Hatharom-tippek: Ausztrália, Skócia és Ausztria jut tovább
TippmixPro @ 1.51

A szombati játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Amin megakadt a szemünk, hogy milyen oddsot kínálnak Észak-Írország továbbjutására az első körben borzasztóan szenvedő írek ellen. Nem véletlenül rezgett a léc náluk, azért William O'Connor és Mick McGowan nem számít klasszis játékosnak. Régóta a PDC-mezőny tagjai, de top 50-en kívül helyezkednek el, a színpadi tapasztalat az, ami terén jól állnak. Bár a Daryl Gurney - Brendan Dolan pároshoz képest ebben is komoly lemaradásuk van, és tudásban is. Mindkét észak-ír jól játszott, Dolan is összekapta magát, és az jól látszódott a testbeszédeiken, hogy nagyon szeretnének egy komoly eredményt elérni, amire egyébként a tudásuk alapján meg is van az esélyük.

Észak-Írország-Írország
Hatharom-tipp: Észak-Írország jut tovább
TippmixPro @ 1.40

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!

A harmadik játéknap programja (június 4, szombat):
Kezdés Mérkőzés Oddsok (TippmixPro)
14:00 Belgium-Magyarország 1.12 4.75
15:00 Észak-Írország-Írország 1.40 2.50
16:00 Wales-Kanada 1.18 3.70
17:00 Ausztria-Szingapúr 1.18 3.80
20:00 Skócia-Norvégia 1.05 6.50
21:00 Ausztrália-Dánia 1.22 3.50
22:00 Anglia-Kína - 9.00
23:00 Hollandia-Fülöp-szigetek - 9.00
Két egyéni mérkőzést játszanak, ha döntetlen, akkor felváltva dobnak és 4 legig tart a küzdelem.