Anglia

Rooney bánhatja a gyenge angol támadójátékot?

A portugálok elleni gyatra mérkőzés után megint megtalálták a kritikusok Roy Hodgson szövetségi kapitányt.

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az angol válogatott csütörtökön este. A Háromoroszlánosok végül Chris Smalling kései góljával 1-0-ra győztek a portugál válogatott ellen, ám látva Roy Hodgson csapatának játékat, nem csoda, hogy kritikák tömkelege zúdult a csapatra. A vészjósló hangok elsősorban azt kifogásolták, hogy miért 4-3-3-at játszott a válogatott úgy, hogy Rooney volt kvázi a középcsatár, Vardy és Kane pedig a szélre húzódott ki.

"Nem is értem, mi lett volna itt a terv... Ha Kane és Vardy együtt van a pályán, akkor őket egymás mellett kell jtászatni középen, nem pedig a szélen" - nyilatkozta Alan Shearer, akinek osztotta a szavait Gary Lineker is. Egy másik elemzés arra mutat rá, hogy teljesen értelmetlen dolog éppen Rooney-t játszatni a támadósor közepén, sokkal inkább az előkészítő szerepben kellene tetszelegnie. "Furcsa volt látni, hogy Vardy balra kihúzódva igyekszik irányítani a támadásokat, míg Kane hirtelen pontrúgó-specialista lett. Szögleteket, szabadrúgásokat végzett el, ami nem az ő dolga lenne. Tisztelni kell Rooney eddigi pályafutását, de azt is látni kell, hogy jelenleg a Kane-Vardy kettős repíti a nemzeti csapatot. Nem szabad őket izolálni egymástól, Rooney-t pedig hátrébb kell vonni. Még egy csapatkapitány és ikonikus alak is kimaradhat a csapatból, ha ezt kívánják az együttes érdekei. Viszont ha Hodgson úgy gondolja, Rooney csak így illeszkedik a kezdő tizenegybe, akkor talán jobb is lenne őt kihagyni a csapatból" - írja az elemzés.

Anglia csoportmérkőzései az Eb-n
   
  1 x 2
Anglia-Oroszország 1.93 3.20 4.00
Anglia-Wales 1.75 3.50 4.50
Szlovákia-Anglia 5.30 3.75 1.60

"Ez csak egy mérkőzés, ne vonjunk le messzemenő következtetéseket belőle. Jól megértjük egymást mi hárman és megnyertük a mérkőzést. Persze jó lett volna kicsit több helyzetet kialakítani és többet lőni, de dolgozunk az ügy megoldásán" - nyilatkozta Kane.

Az angol válogatott 11-én kezdi meg az Európa-bajnok menetelést. Első ellenfelük az előkészületi mérkőzéseken bukdácsoló orosz válogatott lesz.

[1695427] 2016-06-11 21:00:00 Anglia - Oroszországx;