Darts

Tuti, lutri és a magyar csapat esélyei

Csütörtök este Frankfurtban kezdetét veszi a darts csapat-világbajnokság. Az első játéknapon nyolc mérkőzést rendeznek, és többek között a Bezzeg Nándor-Kovács Patrik alkotta magyar duó is tábla elé áll. Górcső alá vettük az esélyeiket, illetve a többi találkozó közül is szemezgettünk.

Ha tudjuk tartani a ritmusunkat és nem fogja zavarni a mieinket a Thaiföldiek lassabb játéka, akkor nem lehet gond. - mondta a PDC Hungarian Fan Club egyik adminja, a magyar bajnok Székely "Penge" Pál

Számunkra a legjobban várt találkozó természetesen a Magyarország-Thaiföld lesz, amely a világbajnokság nyitómérkőzése, és amelyet egyébként a Sport 1 élőben közvetít 20 órától. 

Ahogyan arról a torna beharangozójában írtunk, hazánkat Bezzeg Nándor és Kovács Patrik képviseli majd, akik egy-egy kvalifikációs torna megnyerésével érdemelték ki a részvételt Nándi rutinos csapat-vb résztvevő, hiszen 2012 óta - amikor először hívták meg Magyarországot - minden esztendőben ő a párosunk egyik tagja. A 19 éves Patriknak viszont ez lesz az első fellépése, ám érdekesség, hogy négy éve már majdnem összejött az ő párosuk. 2012-ben a PDC Bezzeget kérte fel arra - akkor még nem volt kvalifikációs torna -, hogy jelöljön ki maga mellé valakit, és ő Patrikra gondolt, de az ózdi dartsos fiatal kora miatt végül más mellett döntöttek. Most viszont megvalósult az ő kettősük, amelyben természetesen Nándi hozza majd a rutint, míg "Patyi" tökéletesen kiegészítheti.

Ha kíváncsi vagy a mérkőzések statisztikáira, akkor látogass el a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára!

Kovács egyébként nem véletlenül szerezte meg az egyik helyet, időnként zseniális játékot hozott. Volt olyan meccse, ahol 116.29-es (!) első 9 nyíl átlagot produkált, és tömegben is rendre 80 felett teljesített. Jól állta a sarat a szoros szituációkban is, hiszen a fináléban döntő legben sikerült nyernie. Komoly potenciál van tehát benne, Bezzegről pedig tudjuk, hogy a nemzetközi porondon is hozza magát. A thaiföldi ellenfeleikről, Thanawat Gaweenuntawongról és Attapol Eupakaree-ről rengeteg infónk nincsen, leszámítva azt, hogy tavaly ugyanebben a felállásban indultak, és akkor az északírek 5-2-re verték őket. Előbbi a nagyobb név kettejük közül, vele már az idei egyéni világbajnokságon is találkozhattunk, igaz, éppen ő nyújtotta a kvalifikációs meccseken talán a leggyengébb teljesítményt. Véleményünk szerint mi vagyunk az esélyesei ennek a párharcnak, és ha sikerül Nándiéknak a maguk mércéjével mérve egy erős közepes szintet hozni, akkor jó eséllyel meglesz a továbbjutás.

Ki jut tovább?
Magyarország Thaiföld
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90

Az első játéknap tutijai

Négy kiemelt csapat, Ausztrália, Belgium, Hollandia és Skócia lép színpadra a nyitónapon. A belgákat a Huybrechts-tesók, a narancssárgákat Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld, míg a skótokat Gary Anderson és Robert Thornton képviselik. Ez a három duó várhatóan gond nélkül veszi az első kört, sem Lengyelország, sem Oroszország, sem pedig Új-Zéland nem képvisel olyan játékerőt, hogy képes legyen borítani a papírformát. Egy-egy ismertebb nevet fel tudnak mutatni, például az óceániaiak Warren Perryt, akivel egyéni világbajnokság főtábláján is találkozhattunk már néhányszor, de nyilván ő sem említhető egy lapon Van Gerwenékkel. Hiába csak öt nyert legig tart a küzdelem, ennyi idő alatt is kijön a komoly tudásbeli különbség. A nüanszok viszont nem, így az USA-Fülöp-szigetek, a Norvégia-Gibraltár és Dánia-Svédország meccsekbe nem is szívesen nyúlnánk bele. 

Belgium-Lengyelország és Skócia-Új-Zéland
Hatharom-tippek: Belgium és Skócia jut tovább
TippmixPro @ 1.14

Az első játéknap lutrija

Utoljára hagytuk a nap utolsó mérkőzését, az ausztrál-német csatát, amely a legnagyobb izgalmakat tartogatja. Ausztrália játszott már döntőt is 2012-ben, de most egy más felállással próbálkoznak. A "Varázsló", Simon Whitlock helye megkérdőjelezhetetlen, viszont a társa ezúttal nem Paul Nicholson, hanem Kyle Anderson lesz. Ez így egy nagyon ütős duó, hiszen Whitlock még mindig képes megrázni magát, Anderson pedig rengeteget fejlődött, és többször megmutatta már, hogy a legjobbaknak is képes fejtörést okozni. A hazaiakat Max Hopp és Jyhan Artut képviseli. Utóbbi a rutinosabb, de mégis előbbi számít a húzónévnek. Tavaly is ebben a felállásban indultak, akkor India legyőzése után az osztrákokat sikerült meglepniük, így negyeddöntőzhettek. A hazai közönség buzdítása sokat jelent számukra, de nyilván ezáltal a nyomás is nagy rajtuk. Jó párost alkotnak, ám nem kérdés, hogy az ausztrálok az erősebbek, Artut gyenge formája miatt pedig bizalmat is szavazunk az óceániai duónak.

Ausztrália-Németország
Hatharom-tipp: Ausztrália jut tovább
TippmixPro @ 1.50

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!

Az első játéknap programja (június 2, csütörtök):
Kezdés Mérkőzés Oddsok (TippmixPro)
20:00 Magyarország-Thaiföld 1.70 1.90
20:30 USA-Fülöp-szigetek 1.45 2.45
21:00 Norvégia-Gibraltár 2.25 1.50
21:30 Dánia-Svédország 2.10 1.55
22:00 Belgium-Lengyelország 1.10 4.85
22:30 Skócia-Új-Zéland 1.04 6.75
23:00 Hollandia-Oroszország - 8.75
23:30 Ausztrália-Németország 1.5 2.25
A továbbjutáshoz 5 leget kell nyerni, a játékosok felváltva dobnak.