EURO 2016

Nyolc támadóval rohamoznak a belgák

  • hatharom.com

Marc Wilmots szövetségi kapitány nyolc támadót nevezett be Belgium Eb-keretébe. Jaj az ellenfeleknek?

Keretet hirdetett kedden Belgium is, Marc Wilmots szövetségi kapitány pedig nem hazudtolta meg önmagát, az egykori kiváló támadó középpályás ugyanis nyolc csatárt illetve támadó szellemű játékost nevezett az Európa-bajnokságra. Valahol azonban egy kényszerpálya is volt ez a kapitánynak, hiszen a védők közül Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Björn Engels és Dedryck Boyata is lesérült, így inkább a támadószekcióra fókuszált.

Belgium Eb-kerete
Kapusok: Thibaut Courtois (Chelsea), Jean-François Gillet (Mechelen), Simon Mignolet (Liverpool).
Védők: Toby Alderweireld (Tottenham), Laurent Ciman (Montreal Impact), Jason Denayer (Galatasaray), Christian Kabasele (Genk), Jordan Lukaku (Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham).
Középpályások: Mousa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Manchester Utd), Radja Nainggolan (Roma), Axel Witsel (Zenit).
Támadók: Michy Batshuayi (Marseille), Christian Benteke (Liverpool), Yannick Carrasco (Atletico), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Divock Origi (Liverpool).

"Sajnálom a fiúkat, de ilyen az élet. De azok a hátvédek, akik a rendelkezésünkre állnak, továbbra is kiváló játékosok. Tony Alderwiereld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - azért olyan rosszul nem állunk" - nyilatkozta Wilmots.

A belgák keretében mindössze négy középpályást találunk, ugyanakkor a támadószekcióban hemzsegnek a jobbnál jobb nevek: Hazard, Lukaku, Mertens vagy Kevin De Bruyne által fémjelzett támadósor a mezőny egyik legfélelmetesebb formációja lehet.

[2172550] 2016-06-01 20:45:00 Belgium - Finnországx;

A belgák az Eb-n az E jelű négyesben Olaszországgal, Írországgal és Svédországgal kerültek egy csoportba. A bukmékerek szerint ennek a kvartettnek Belgium az esélyese,ami a nevek alapján reálisnak mondható, ugyanakkor érdekesség, hogy a végső győzelmet illetően "csak" az ötödik helyen állnak a belgák(TippmixPro@11.00), noha az aktuális világranglistán Argentína mögött a második helyen állnak.

Csoportgyőztes    
  Eb-csoport- Belgium
TippmixPro@2.10
161814