Tipp

Kifoghatnak a balosok az ütőkön

  • varin

A Yankees-Blue Jays pitcherei remek formában vannak, ez pedig kevés ponthoz vezethet.

A New York Yankees és a Toronto Blue Jays idén nyolcadszorra csap össze egymással. A találkozók eddig nem hoztak pontparádét, és bizony minden abba az irányba mutat, hogy most is kevés runt láthatunk majd. No, de miért is?

CC Sabathia és J.A. Happ személyében két balkezes, de korántsem kétbalkezes dobó kezd majd a csapatoknál. Ez fontos faktor, sok ütő ugyanis nem annyira szereti a balos pitchereket. Idén sem a Yankees, sem a Jays nem üt jól ellenük, hiszen a kanadaiaknál .246 az átlagos ütésátlag (AVG), míg a Yankeesnél .239.

A két rutinos dobónak jó éve van, Sabathia ERA-ja 2.83, Happé 3.20 - ezek kitűnő adatok. Happnak akadt egy erőteljes megingása nemrég, akkor a Tampa rendesen szétküldte őt két inning alatt, de ez azért nem jellemző rá, utolsó két meccsén például hat hitet és négy runt engedett mindössze. Idén kétszer dobott a Yankees ellen, tizenkét inning, tíz hit, két run.

Sabathia a tavalyi megingás után idén nagyon jól tolja, szinte nem is látszik rajta a 35 év. Április közepén volt egy kisebb gyenge széria, ám az utolsó három meccsén frenetikus volt: húsz inning, tizenegy hit, egy (!) run, négy séta, huszonegy strikeout. A Jays ellen egyszer dobott, akkor hét inning alatt két hit és nulla run száradt a lelkén.

Az idei hét meccsükből egyszer volt csupán meg a tíz pont, átlagosan megálltak 6,85 runnál. A legutóbbi Happ-Sabathia összecsapás 3-1-re végződött, mutatva, bizony egyik csapat számára sem ideálisak a balkezes dobók. Alapvetően nem szeretek underre fogadni, de itt azért megvan az okunk a kevés runt preferálni.

hatharom.com-tipp: 9.5 pont alatt
Odds: 1.67
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 1.59
A felsorolt dobóknak kezdeniük kell