Kosárlabda

Irányító nélkül maradt a Szolnok

Bevethető irányító nélkül lesz kénytelen nekivágni a bajnoki finálénak a Szolnoki Olaj gárdája, miután kiderült, hogy Wittmann Krisztián nem tudja vállalni a játékot.

Wittmann (8) kiválásával nem maradt irányítója az Olajnak / Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Facebook

Azok után, hogy hétfőn arról írtunk, hogy az Alba Fehérvár egyik legjobb idegenlégiósa nélkül kell, hogy pályára lépjen a bajnoki finálé első mérkőzésén Szolnokon, kedden hivatalossá vált, hogy az Olaj is foghíjas csapattal vág neki a döntőnek. A szolnokiak soraiból már hetekkel korábban kidőlt Stanley Burrell, a gárda másik irányítója, Wittmann Krisztián pedig a vasárnapi, Körmend elleni ötödik találkozón sérült rá korábbi sérülésére, így számára véget ért a szezon. 

"Krisztián igazi sportember, köszönjük neki, hogy eddig is segítette a csapatunkat. Tisztában voltunk vele, hogy azzal, hogy vasárnap pályára lép, akár rosszabbodhat is a helyzet, nélküle viszont nem tudtuk volna megnyerni az ötödik mérkőzést, ezért nagyon hálásak vagyunk neki - mondta a bb1.hu-nak Sztojan Ivkovics, az Olaj vezetőedzője, aki nem esik kétségbe amiatt, hogy nincs klasszikus értelemben vett játékszervezője a csapatnak. "Eddig sem sírtunk, most sem fogunk - folytatta Ivkovics. "Burrell már 0-1 után kidőlt az elődöntőben, utána pedig Wittmannt is elveszítettük, mégis megoldottuk a problémát. Tény, hogy szeretem a kettő-kettő és a pick and roll játékokat, de azt hiszem, a Körmend ellen is bebizonyítottuk, hogy van más is a tarsolyunkban, most sem esünk kétségbe. Az biztos, hogy egyedülálló lesz a magyar kosárlabda bajnokság történetében, hogy egy csapat irányító nélkül áll fel. Pláne úgy, hogy a túloldalon olyan minőségi magyar játékosok vannak egyes és kettes poszton, mint Simon Balázs, Supola Zoltán és Tóth Péter, az amerikaiakról nem is beszélve."

A szerdai mérkőzésre már lehet fogadni a    -n, a magyar bukmékerek szerint az Olaj az első felvonás esélyese, hiszen 1.42-es oddsal fogadhatunk a hazai sikerre, szemben a vendégek 2.85-ös értékével. A két csapat legutóbb márciusban meccselt egymással Szolnokon, akkor egy izgalmas találkozón végül az Olaj 88-86-ra nyerni tudott. 

Háromesélyes fogadás    
Szolnok Döntetlen Alba Fehérvár
1.42 13.00 2.85