Roland Garros

Újabb szettveszteség nélküli győzelem a világelsőtől?

Íme a Roland Garros hétfői játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi meccsekre.

A kilencedik játéknap tutija

A háromszoros döntős Novak Djokovics eddig topfavorithoz méltóan menetel. Yen-hsun Lu-t, Steve Darcist és Aljaz Bedenét egyaránt három szettben verte. Hozzájuk képest a 14. kiemelt Roberto Bautista-Agut komoly szintugrás lesz, de ha megnézzük a madridi 6:2, 6:1-es meccsüket, akkor láthatjuk, hogy túl nagy ellenállásra a spanyoltól sem számíthatunk. RBA éppen abban jó, amiben Djokovics is, csak éppen a szerb teljesen más nívón játszik. Ebből kifolyólag az ibériainak pokoli nehéz dolga van, ha szettet akar nyerni, a győzelemről nem is beszélve. Tavaly a US Openen egy játszmát tudott fogni, de most nagyon úgy tűnik, hogy a világelső nem szeretne túlórázni, a lehető legfittebb akar lenni a döntőben, no meg az időjárás is kiszámíthatatlan, így nem szerencsés sokáig húzni az olyan meccseket, amik rövidebb idő alatt is befejezhetőek. Várhatóan azért hosszú, tipikus salakos labdamenetekből nem lesz hiány, de az alapvonal csatát a szerb fogja uralni, és karrierjük ötödik összecsapását is behúzza.

Novak Djokovics-Roberto Bautista-Agut
Hatharom-tipp: Djokovics 3-0
TippmixPro @ 1.20

A kilencedik játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A Marcel Granollers-Dominic Thiem meccs lesz a legkevésbé rangos a hétfői játéknapon, ám itt várjuk a legnagyobb csatát. Utóbbi itt léte nem meglepetés, sőt ezt vártuk is tőle az idei remek szezonja tükrében. Granollersszel már kevésbé számoltunk a torna előtt, hiszen a kilencszeres Rafa Nadal ágára került. Honfitársa visszalépésével viszont pályafutása során harmadik alkalommal jutott be Párizsban a legjobb 16 közé. Az idei játékuk nívója és a felmutatott eredmények tekintetében nem lehet őket egy lapon említeni, de egy valami mégis közös bennük, első Grand Slam-negyeddöntőjükért harcolnak, ami könnyen lehet elődöntő is, hiszen a David Goffin-Ernests Gulbis mérkőzés győztesével találkozik a továbbjutó. A tét tehát óriási mindkettejük számára, a nagyobb nyomás viszont a fiatal osztrákon lesz, aki egyértelmű favoritja a találkozónak. Nem söpört végig eddig Thiem a mezőnyön, de nem is kapott könnyű ellenfeleket. Granollers sem számít annak, spanyolról révén szó a salakon finoman szólva is otthonosan mozog, és amikor motivált, amikor esélyt lát a jó eredményre, akkor hihetetlen nagy szívvel tud küzdeni. Most is ez várható tőle, szóval a sógorok kiválóságának nagyon észnél kell lennie. Úgy véljük Thiem megy tovább, mert Alexander Zverev ellen is nagyszerű teniszt tett a pályára, de nem várjuk, hogy könnyedén lelépi majd a spanyolt, akinek abszolút megvannak a fegyverei ahhoz, hogy megnehezítse a rutintalanabb osztrák dolgát.

Marcel Granollers-Dominic Thiem
Hatharom-tipp: 34.5 játék felett
TippmixPro @ 1.80

A kilencedik játéknap lutrija

Ha már górcső alá vettük a legkevésbé rangos derbit, akkor lássuk a legrangosabbat is, a hetedik kiemelt David Ferrer és a 11. helyen rangsorolt Tomás Berdych ütközetét. A nagy küzdő spanyolt már többször temettük, ha nem is élete teniszével, de egyelőre megoldotta a továbbjutást. Most sem gondoljuk úgy, hogy ő lenne a meccs favoritja, hiszen a cseh kellően egyben van ahhoz fejben, hogy a nagy ütőerejét kihasználva legyőzze Ferrert. Berdych az előző körben egyébként Pablo Cuevas személyében egy kitűnő salakos játékost vert meg, szóval a döcögő teniszt bemutató hispán ellen sem esélytelen. Ráadásul nemrégiben, a madridi meccsüket is a cseh nyerte meg. Juan Mónaco is szorongatta már Ferrert, de Berdychnek a nagy szervája miatt jobb sansza van, mint az argentinnek volt. Úgy véljük ez lesz az a meccs, ahol a bukmékerek által esélytelenebbnek tartott játékos megy majd tovább.

David Ferrer-Tomás Berdych
Hatharom-tipp: Berdych
TippmixPro @ 2.00

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 4.32-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!