Férfi kézi BL

Drámai csatában bukta el a BL-döntőt a Veszprém

  • hatharom.com

14 perccel a vége előtt 9 góllal vezetett a Veszprém, mégis zsinórban második BL-döntőjét veszítette el a magyar gárda.

Drámai csatában bukta el a BL-döntőt a Veszprém.

A piros-fehér csapat egészen a 46. percig fenomenálisan játszott, űrkézilabdát mutatott be, hiszen minden összejött a veszprémieknek, amikor is 28-19-et mutatott az eredményjelző Xavier Sabaté tanítványai számára. Ekkor már mindenki elkönyvelte, hogy ezt a döntőt nagyon simán behúzzák a magyarok, azonban porszem került a gépezetbe, és a lengyelek zsinórban kilenc gólt dobva kiegyenlítettek.

Az utolsó bő három perc veszprémi támadással indult, ami kimaradt, a másik oldalon viszont büntetőhöz jutottak a lengyelek, amit Karol Bielicki vállalt el, de Mirko Alilovic óriási bravúrral hárított! Az ellentámadásból pedig Momir Ilics bődületes gólt szerzett, amivel a Veszprém egygólos előnyhöz jutott! A túloldalon a játékvezetők ismét könnyedén befújtak egy hétméterest, amit azonban Alilovic újfent kivédett! Az utolsó percben a magyarok támadhattak a kétgólos előnyért, de előtte Xavier Sabaté időt kért, majd passzív után a lengyelek blokkolni tudták Aron Pálmarsson lövését, és ellentámadásba lendülhettek. A kielceiek mestere, Talant Dujsebajev is kikérte maga idejét a vége előtt 10 másodperccel, hogy a sárgamezesek felálljanak egy figurára, amit Krzysztof Lijewski váltott gólra, így a rendes játékidő 29-29-es döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás. 

Az elsőt veszprémi részről Ilics belőtte, míg a másik oldalon Cupic büntetőjét honfitársa, Alilovic hárította! Gasper Marguc elhibázta saját büntetőjét, viszont Manuel Strlek nem kegyelmezett, egyenlítettek a lengyelek. A harmadik páros tagjai - Ivan Sliskovic, Bielicki - nem hibáztak, a negyedik körben Mirsad Terzic rontott, míg Tobias Reichmann nem, így már a Kielcénél volt az előny. Pálmarsson belőtte maga hétméteresét, ugyanígy tett Julen Aguinalgade, ami azt jelentette, hogy a sárgamezesek lettek 2016-ban Európa urai.A kétszer ötperces ráadás első félidejét a lengyelek kezdték jobban, de egy Alilovic-bravúrnak és két Cristian Ugalde gólnak köszönhetően a magyaroknál volt az előny. A folytatásban itt is, ott is született találat, s végül a szusszanásnyi szünetre 34-33-as magyar előnnyel fordultak a felek. A hosszabbítás második játékrészét Nagy Lászlóék kezdték, ráadásul emberelőnyben, de mégis a lengyelek szereztek gólt, s egyenlítettek, sőt Momir Ilics még hétméterest is hibázott. Azonban pazarul védekeztünk, Schuch Timuzsin labdát szerzett, amit Nagynak passzolt, akinek az üres kapuba kellett csak lőnie, így ismét a magyaroknál volt az előny. Ezt követően viszont elfáradt a Veszprém - nem is csoda, két nap alatt két ilyen kemény hosszabbításos mérkőzés, ráadásul a piros-fehérek pihenhettek kevesebbet a döntőre -, elfogyott a tudomány az ellenfél kapuja előtt, de a csapat nagyságát mutatja, hogy Ugalde révén az utolsó másodpercekben sikerült egyenlíteni, avagy jöhettek a hétméteresek!

A bukmékerek sajnos tehát tévedtek, hiszen az esélytelenebbnek taksált lengyel együttes hódította el idén a Bajnokok Ligája trófeáját.