Copa América

Végleges keretet hirdettek a brazilok

  • hatharom.com

Végleges keretet hirdetett Brazília a június 3-án rajtoló Copa Américára. A Bayern Münchenben remek szezont futó Douglas Costa helyére a Milan egykori ásza, Kaká került a csapatba.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, több nagy név sem került be Dunga bő keretébe, ami részben annak köszönhető, hogy a brazilok nagyobb hangsúlyt fektetnek a riói olimpiai játékokra, így akik túlkorosként szerepelnek majd az olimpián, azok kihagyják a Copa Américát. Így fordulhatott elő, hogy Neymar, Thiago Silva és David Luiz sem került be a mostani csapatba. Ott lesz viszont a Copán Kaká, aki 2014 óta az Egyesült Államokban légióskodik, emiatt némileg meglepetés, hogy a 34 éves játékmester újra nagy nemzetközi tornán öltheti magára a selecao szerelését. 

Brazília Copa-kerete
Kapusok: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia), Ederson (Benfica)
Védők: Daniel Alves (Barcelona), Fabinho (Monaco), Filipe Luis (Atlético Madrid), Douglas Santos (Atletico Mineiro), Miranda (Inter), Gil (Santung Luneng), Marquinhos (Paris SG), Rodrigo Caio (Sao Paulo)
Középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Casemiro (Real Madrid), Rafinha (Barcelona), Renato Augusto (Kuoan), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos), Willian (Chelsea)
Támadók: Kaká (Orlando City), Hulk (Zenit), Ricardo Oliveira (Santos), Gabriel (Santos)

A brazil válogatott a B-csoportban Ecuador, Peru és Haiti társaságában kapott besorolást, ha pedig elsőként végez a négyesben, akkor az A-csoport második helyezettjével kerülhet össze. A sorsolás úgy hozta, hogy amennyiben megnyerik a csoportot, Argentína és Brazília csak a fináléban találkozhat először.  A Copák történetében első ízben az Egyesült Államok ad majd otthon a viadalnak, amelyen 10 dél-amerikai illetve 6 közép- és észak-amerikai alakulat vesz majd részt. A    -nál már fogadhatunk a végső győztes kilétére is: nem meglepő módon a legnagyobb favoritnak Argentína számít, majd Brazília és az Egyesült Államok a sorrend.

Brazília nyeri a Copa Américát
TippmixPro@5.25
197170
[2156785] 2016-06-05 04:00:00 Brazília - Ecuadorx;