Darts

Íme két tipp a dubaji Masters elődöntőire

Pénteken bajnokot avatnak a Dubai Duty Free Darts Mastersen.

Csak két napot töltenek el Dubajban a világ legnagyobb darts sztárjai, ám akkor is ez az év egyik legkülönlegesebb tornája. Ahogyan a felvezetőben említettük, itt szokatlanul, szabad ég alatt játszanak, egészen pontosan a Tenisz Központ centerpályáján állítják fel a színpadot. Egyrészről ez különleges, másrészről egy újabb kihívás, hiszen kicsit máshogyan szállnak a nyilak, és a hőség is elég magas.

A világelső Michael van Gerwenen ezek a körülmények sem tudnak kifogni, az eddigi mindhárom dubaji versenyt megnyerte, és a mostaninak is toronymagas favoritja. Csütörtökön parádés meccset játszott Peter Wright ellen. Mindketten 105 feletti átlaggal zártak, és 15 legig szoros csatát láthattunk, csak a hajrában tudta a holland állva hagyni skót riválisát. Van Gerwen az elődöntőben Dave Chisnallal találkozik, aki 10-1-gyel mészárolta le Adrian Lewist. Általában tömegben nyújt kiemelkedőt, ám most a kiszállózását kell kiemelni, a 10 leget ugyanis 18 kísérletből abszolválta, és összesen három 100 feletti kiszállója is volt. A formájukat elnézve valószínűleg egy remek meccset látunk majd. Nagyon ültek a hollandnak a 180-ak Wright ellen, szám szerint tízet dobott, szóval érdemes lehet megpróbálni egy 6.5 overt, főleg, hogy ezúttal már 11 nyert legig tart a küzdelem.

A másik elődöntőben a világbajnoki címvédő Gary Anderson és a legenda, Phil Taylor csap össze. Bő egy hete a Premier League-rájátszásában is megküzdöttek, ahol egy elég ideges meccset vívtak. Viszonylag hamar összejött tehát a visszavágó, amely 50-50-es csatának néz ki a csütörtöki teljesítményük alapján. Anderson egy új nyílkészlettel próbálkozik, 23 grammos helyett 25-össel dobott a negyeddöntőben. Elég jól ment neki vele a játék, ugyan 180-ból csak kettőt dobott, viszont 24 140 vagy annál magasabb köre volt, ami kiváló. Véleményünk szerint nehezen fognak bírni egymással, így az "over 18.5 leg" tippet ajánljuk.

Tippek az elődöntőkre
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
17:15 Michael van Gerwen-Dave Chisnall MvG 6.5-nél több 180-at dob 1.72
18:15 Gary Anderson-Phil Taylor 18.5 leg felett 1.80
Ki nyeri a Dubai Masterst? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.50
Phil Taylor 5.00
Gary Anderson 5.50
Dave Chisnall 15.00