Bajnokok Ligája

Minden idők egyik legkönnyebb BL-győzelme lesz?

A Real Madridot eddig végigkísérte a szerencse a Bajnokok Ligája idei szezonjában, a királyi gárdának alig akadt komoly ellenfele a milánói döntőig vezető úton.

Aligha érheti az a vád a Real Madridot, hogy különösebben meg kellett szenvedniük a Bajnokok Ligája idei döntőjéért. A Real Madrid a csoportkörben a PSG, a Sahtar Donyeck és a Malmö ellen játszott, míg az egyenes kieséses szakaszban a Roma, a Wolfsburg és a Manchester City volt Ronaldóék ellenfele - vagyis kizárólag a legjobb 32 között játszottak bajnokcsapattal. Ezzel szemben az Atlético Madridnak Spanyolország, Németország és Hollandia bajnokát is le kellett győznie, kiütve egyúttal a Bajnokok Ligája két legnagyobb favoritját. Mint az az alábbi táblázatból is látszik, az Atlético egyetlen nem bajnokkal, míg a Real Madrid egyetlen - aktuális - bajnokkal csapott össze ebben a kiírásban.

A két csapat ellenfeleinek aktuális szezonja
Real Madrid Atlético Madrid
PSG - 1. hely, 96 pont Benfica - 1. hely, 88 pont
Sahtar Donyeck - 2. hely, 63 pont Asztana* - 1. hely, 46 pont
Malmö* - 5. hely, 54 pont Galatasaray - 6. hely, 51 pont
Roma - 3. hely, 80 pont PSV - 1. hely, 84 pont
Wolfsburg - 8. hely, 45 pont Barcelona - 1. hely, 91 pont
Manchester City - 4. hely, 66. pont Bayern München - 1. hely, 88 pont
*: A 2015-ös szezon adatai

"Könnyű sorsolás? Nem értek egyet ezzel az állítással. A Bajnokok Ligájában mindenkivel játszani kell, nekünk is nagyon erős csapatok jöttek, nem szabad lebecsülni a Romát, a Wolfsburgot és a Manchester Cityt sem" - nyilatkozta Zidane, a Real Madrid francia vezetőedzője.

Szerinted melyik csapat nyeri 2016-ban a Bajnokok Ligáját?x;

A Real Madrid ráadásul nem csak bajnokcsapatot került el, de az egyenes kieséses szakaszbeli három ellenfele, plusz az Atlético Madrid sem nyert Bajnokok Ligáját története során egyszer sem. Valóban igaza lehet tehát Luis Enriquének, az ősi rivális Barcelona trénerének, aki néhány héttel ezelőtt így fogalmazott: "A Bajnokok Ligájában igenis sok múlik a sorsoláson, ott is hatalmas szükség van a szerencsére, nem csak a mérkőzéseken. Egy rossz sorsolás, egy rossz meccs és jön a kiesés".

   
Real Madrid Döntetlen Atlético Madrid
2.42 3.00 3.00

Ne legyen azonban semmi kétségünk afelől, hogy ha a Real Madrid megveri az Atléticót szombaton, megérdemelten hódítják el 11. serlegüket, mert bár a futballhoz szerencse is kell, egy csapat mégsem véletlenül jut be Európa két legjobb csapata közé az adott évben.

A mérkőzést szombat este ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük!

[2217817] 2016-05-28 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;