Úszás

Cseh László szerződést hosszabbított

  • mti.hu
  • MTI

Cseh László 2017 végéig szerződést hosszabbított az Egri Úszó Klubbal - jelentették be csütörtökön Egerben, ahol az úszót és edzőjét, Plagányi Zsoltot köszöntötték a londoni Európa-bajnokságon elért sikerek után.

A versenyző szerint a kontinensviadal is megmutatta, hogy jó úton haladnak az olimpiai felkészülésben, s reális esélyt lát az aranyéremre Rióban. Hozzátette: Londonban nagyon jól ment az úszás, de még nem volt kirobbanó formában, azaz van még hová fejlődnie.

Legtöbb aranyérmet nyerő nemzet - Magyarország @101.00

Cseh László arról is beszélt, hogy Egerben kiváló körülmények között készül, "béke és nyugalom" veszi körül.

Habis László, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte: Cseh László egri története tavaly januárban kezdődött, azóta egy sikeres vb-szereplés mellett megszerezte századik magyar felnőtt bajnoki címét, a múlt héten Londonban pedig két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Emlékeztetett arra is, hogy Plagányi Zsoltot az Év edzőjének választotta a szakma.

Kovács Ottó, az Egri Úszó Klub elnöke bejelentette: Cseh László a riói olimpiát követően sem hagy fel a versenyzéssel, s célul tűzte ki a 2017-es budapesti világbajnokságon való részvételt. Az egri klubbal pedig a jövő év végéig meghosszabbította a szerződését.