Angol foci

Rafa Benítez másodosztályú edző lesz

A hírek szerint hamarosan bejelentik Rafa Benítez szerződéshosszabbítását a Newcastle Unitednél.

Hiába produkált jó hajrát a Newcastle United Rafa Benítez kinevezése után, a Szarkák későn ébredtek, így búcsúztak a Premier League-től. Az utolsó napok legnagyobb kérdése már az volt, vajon Benítez marad-e a másodosztályban is a csapat edzője vagy pedig nagyobb célok után néz. Nos, úgy tűnik, megszületett a döntés, melyet néhány órán belül be is jelentenek.

Steve McClaren kirúgása után márciusban Benítez hároméves szerződést kötött az észak-angol csapattal, ám a szerződésében volt egy olyan záradék, mely szerint kiesés esetén semmissé tehetik a szerződést, Benítez távozhat, amennyiben szeretne. A Newcastle-szurkolók azonban egy emberként marasztalták Rafát, és úgy tűnik, a spanyol tréner szíve meglágyult. A Sky értesülései szerint a következő órákban várható a bejelentés, mely szerint Benítez újabb három évre marad a Newcastle trénere.

Érdekesség, hogy a hírre azonnal reagáltak is a bukmékerek, csökkentették a Newcastle feljutásának szorzóját 2.50-ről 1.80-ra. Azt azonban nem tartják valószínűnek, hogy ki is tölti a hároméves szerződését a spanyol tréner, hiszen az odds, hogy még a 2018/19-es szezon végén is ő irányítja a patinás egyesületet, 4.00.

184314