Kosárlabda

Se edző, se nézők - mire megy így a Szolnoki Olaj?

Nem lehet ott a kispadon a keddi elődöntő 3. mérkőzésén Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Ivkovics ezúttal a pálya széle helyett a lelátón foglalhat helyet / Fotó: szolnokiolaj.hu

Érdekes helyzetben találta magát a címvédő Szolnoki Olaj együttese, amely kedden, a Körmend elleni elődöntős mérkőzésen vezetőedzője nélkül lesz kénytelen kiállni. A Tisza-partiakat dirigáló Sztojan Ivkovics amiatt kényszerült a lelátóra, hogy csapata a körmendi találkozón három technikait is kapott a játékvezetőktől, amiből kettőt a kispad gyűjtött be, így a szabályok értelmében a vezetőedző a kiállítás sorsára jutott. A keddi találkozón így Ivkovics segítői vezénylik majd le a mérkőzést. 

Az elődöntő mérkőzései
21.05.16 NBI Körmend Szolnoki Olaj 73 : 80
18.05.16 NBI Szolnoki Olaj Körmend 77 : 86

A Körmend és a Szolnok elődöntője két mérkőzés után 1-1-re áll, így a soron következő szolnoki mérkőzésnek óriási lesz a jelentősége. A három győzelemig tartó párharcban eddig mindkét találkozón a vendégcsapat tudott diadalmaskodni, ha a széria ezúttal sem szakad meg, akkor bizony az Olaj komoly gondba kerülhet. 

Nehezíti a csapat dolgát, hogy a keret tele van sérült játékosokkal, legalábbis sokat elmond Ivkovics a szombati meccs után tett nyilatkozata. "Nagyon sok a sérültünk, fogalmam sincs, milyen csapattal tudunk kiállni a következő mérkőzésre."

A sérültek mellett gondot jelenthet a Szolnok számára, hogy szurkolói leghangosabb csoportja bojkottálja a mérkőzést - éppen a vezetőedző stílusa és személye miatt. Az Olaj B-közepének hiányát meg is érezte a csapat az első meccsen is, hiszen óriási meglepetésre 9 ponttal kikapott a Körmendtől. 

A fentiek ellenére a bukmékerek nem jöttek zavarba, továbbra is topfavoritnak tartják a Szolnokot, amelynek sikere mindössze 1.22-es szorzót fizet a keddi mérkőzésen. 

"A harmadik meccsen sok újat nem tudunk már nyújtani egymásnak. Lehet még fordulat a párharcban, de nagyon remélem, nem kapunk ismét otthon, mert nem szeretnénk több esélyt adni a Körmendnek. Ha ugyanezzel a mentalitással játszunk, mint náluk a második félidőben, nem lehet gondunk. Nagyon régen, még a Eurocup sorozatban láttam utoljára ilyen mentalitással játszani a csapatot. Védekezésben egymást segítettük, örülni tudtunk egymás kosarainak, ez nem volt mindig jellemnő mostanában. Ha így játszunk, nem lehet probléma a továbbiakban sem – fogalmazott a bb1.hu-nak a szolnokiak válogatott játékosa, Vojvoda Dávid. 

Háromesélyes fogadás    
Szolnok Döntetlen Körmend
1.22 16.00 4.00