Manchester United

Öt dolog, amit Mourinhónak helyre kell hoznia

Az ESPN összeállítása alapján több pontban is fejlődnie kell Mourinhóval a Unitednek.

Habár még ki sem nevezték José Mourinhót a Manchester United élére, máris találunk különböző médiumokban jó tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan is kell majd bánnia új csapatával a Special One-nak. Az ESPN összeállítása kitér a védelemre, a támadókra és a fiatalokra is. Lássuk, mi lesz José dolga, ha valóban kinevezik a csapat élére.

1. A támadósor

Talán a legegyértelműbb hibája a Manchesternek, hogy kevés gólt lőnek a támadók. 38 bajnokin 49 gól, az borzasztóan kevés, így Mourinhónak elő kell vennie a Real Madridnál és az első Chelsea-s időszakban használt könyveit és fel kell építenie a United támadójátékát. Ehhez esetleg nagy segítség lehet Zlatan Ibrahimovic.

2. A védelem magassága

A 35 bekapott gól kimagaslóan jó adat, középen a Smalling-Blind duó remek szezont zárt. Ugyanakkor a Vörös Ördögök pontrúgások után több gólt is kaptak, amely betudható az alacsony átlagmagasságnak. Ha valóban érkezik Raphael Varane Madridból, egy kicsit javulhat a MU eddig is erős védelme.

3. Az idegenbeli mérleg

Az Old Traffordon még idén is impozáns volt a csapat teljesítménye, mindössze két vereséget szenvedtek hazai pályán Rooney-ék. Azonban idegenben már gyengélkedett a csapat, nem is sikerült két egymás után találkozón begyűjteni a három pontot. Ilyen mutatóval pedig egy csapat sem lehet harcban a legjobb négyért.

4. A fiatalok beépítése

Ha érheti dicséret valamiért Louis van Gaalt, az a fiatalok játszatása volt, Marcus Rashford például remek példa. És talán itt is lesz a legnehezebb dolga Mourinhónak, ő ugyanis vonakodik ilyen bátor lépéseket meghúzni, ráadásul a Chelsea-nél nem is sikerült túlságosan jól.

5. A kulcsjátékosok megtartása

Nagy talány, hogyan alakult volna a United szezonja, amennyiben David De Gea valóban Madridba igazolt volna, de alighanem még nagyobb gondok lettek volna a pontgyűjtéssel. Az olyan világklasszis játékosok megtartása, mint például De Gea vagy Blind, ténylegesen kulcskérdés.

És hogy kik érkezhetnek a Manchester Unitedhoz José Mourinhóval? Az állítólagos 16 fős listán hihetetlen sztárok vannak, akiknek ha a negyedét sikerülne Észak-Angliába csábítani, már egy valóban ütőképes, bivalyerős csapat jöhetne össze Mou keze alatt.