Férfi kézilabda BL

A szaktekintély ellentmond a bukiknak

Hétvégén rendezik Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét: a legrangosabb európai kupasorozat egyik favoritja a Veszprém csapata.

Mocsai Lajos, volt szövetségi kapitány és a veszprémi klub vezetőedzője volt a vendége a Digi Sport Reggeli Start című műsor keddi adásának. A Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke az MVM-Veszprém Bajnokok Ligája megnyerésére vonatkozó esélyeiről elmondta, véleménye szerint az összeszokottság miatt a magyar bajnok a legnagyobb favoritja a trófea elhódításának. "A német és a francia kézilabda változásai miatt most van a legnagyobb lehetősége a Veszprémnek a BL-trófea elnyerésére" - fogalmazott Mocsai Lajos. "A csapat fő esélyes, bár az esélyesség terhe elől az edzők menekülni szoktak, de szerintem ezt most vállalni kell és végig kell csinálni, mert a Veszprém alkalmas rá" - tette hozzá a volt szövetségi kapitány.

Végső győztes
Bajnokok Ligája 2015/2016
PSG 2.30
Veszprém 3.25
Kiel 4.33
Kielce 7.50

Mocsai Lajos szavainak ellentmond, hogy a külföldi bukmékerirodák ajánlataiban továbbra is a francia bajnok PSG számít az első számú esélyesnek és a Veszprém csak utána következik a sorban. Ugyanakkor nem Mocsai az egyetlen szaktekintély, aki másképp látja a dolgokat, hiszen mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bajnokok Ligája hivatalos honlapja által megkérdezett szakértők is a Veszprémet látják a legerősebbnek a négyfős mezőnyben. 

Ezek után a Veszprémre kínált 3.25-ös szorzó (ami egyébként folyamatosan csökken) igen csábító ajánlatnak tűnik. 

Nagy László és társai szombaton a THW Kiel ellen lépnek majd pályára az elődöntőben. A tavalyi évben is ilyen párharcot rendeztek a fináléba kerülésért, és akkor a magyar alakulat három góllal diadalmaskodni tudott. 

Háromesélyes fogadás    
Kiel Döntetlen Veszprém
2.45 7.75 1.70