Spanyol foci

A Barcelona lehet Spanyolország királya

Emeryék a koronát tennék fel szezonjukra, a Barca pedig a negyedik duplázó lehet két napon belül.

Vasárnap este Luis Enrique csapata csatlakozhat a PSG, Bayern München, Juventus trióhoz, azzal, hogy a bajnoki siker után a kupában is a dobogó legfelső fokára állnak. A Barcelona dolga nem lesz egyszerű, hiszen a Sevilla idén egyszer már kibabrált velük, ráadásul Unai Emery csapata önbizalomtól duzzadva utazik Madridba.

Néhány nappal ugyanis az Európa Liga-siker után a Sevilla úgy léphet pályára a Király Kupa döntőjében, hogy nincs vesztenivalójuk. Elhódítottak egy értékes trófeát, a BL-indulásuk biztosított és ha a Barcelona ellen nem jön össze a duplázás, akkor sem veszi senki a fejüket. Az egykori Sevilla-játékos, Ivan Rakitic is óvatosságra int mindenkit.

[2186189] 2016-05-22 21:30:00 Barcelona - Sevillax

"Egy döntőben 100%-ot kell nyújtani, teljesen mindegy, hogy ki lesz az ellenfél. Ez csak egy mérkőzés, mindent ki kell adnunk magunkból, mert nincs lehetőség javításra és nem kapunk semmit ingyen. Tiszteljük a Sevillát, tudjuk, hogy brutálisan kemény mérkőzés vár ránk.

Nagyon jó csapat ellen játszunk, edzőjük remekül fel tudja őket készíteni egy döntőre. Duzzadnak most az önbizalomtól, de kizárólag a céljaink lebegnek előttünk. Győzni érkezünk a Calderónba" - nyilatkozta a horvát középpályás.

[2186189] 2016-05-22 21:30:00 Barcelona - Sevillax;15

A két együttes már összecsapott a 2015/16-os szezonban egyszer egy kupáért, akkor Tbilisziben egy fordulatos meccsen a Barcelona elhódította az UEFA Szuperkupát. Unai Emery szerint ha ezúttal hozzájuk kerülne a serleg, az csak hab lenne a tortán: "Itt egy újabb döntő, amely megadná a habot a tortánkra. Nagyon motiváltak és izgatottak vagyunk és tudjuk, sokan lesznek ott Madridban azok közül, akikkel együtt ünnepeltünk Baselben. Felkészülünk a mérkőzésre és tudjuk, legyőzhetünk nálunk erősebb csapatokat is."

Hiányzók mindkét oldalon lesznek, a katalánoknál Luis Enrique Ter Stegenet kell védesse Bravo hiányában, a sevillai csapatnál pedig a horrorsérülést szenvedő Krohn-Deli mellett Tremoulinas, Andreolli és Reyes sem lép majd pályára.

A két csapat ritkán játszik gólszegény mérkőzést, így semmi okunk arra gondolni, hogy nem zörögnek majd a hálók. A Barcelonának kötelező a győzelem, a Sevilla pedig tényleg bátran futballozhat, ők akkor is hősök lesznek, ha 5-0-ra kapnak ki ma este.

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @1.60
[2186189] 2016-05-22 21:30:00 Barcelona - Sevillax;