Német foci

Kupával búcsúzhat Pep Guardiola

A spanyol mester szombaton utoljára irányítja majd a Bayern Münchent, az ellenfél a Borussia Dortmund lesz.

Zsinórban harmadik döntőjére készül a Borussia Dortmund, amely igencsak erős szezont produkálva végül második lett a Bundesligában. Habár az előző két alkalommal be kellett érnie az ezüstéremmel a sárga-feketéknek, a szenzációs szezont futó Pierre-Emerick Aubameyang bízik benne, hogy ezúttal megfordul a széria.

"Úgy hiszem, 50-50, hogy melyik csapathoz kerül végül a trófea. Nagyon szeretnénk nyerni, hiszen a legutóbbi két fináléban kikaptunk, de ha keményen küzdünk és mindent beleadunk, akkor nyerhetünk" - nyilatkozta a szezonban eddig 39 gólig jutó klasszis.

[2220881] 2016-05-21 20:00:00 Bayern München - Borussia Dortmundx

A gaboni támadó szerint remek kis csapat jött össze Dortmundban az idei szezonra: "Nagyon fontos eleme a csapatnak Marco Reus és Tuchel edző is. Reusszal remekül megértem magam, mindketten kicsit őrültek vagyunk, de vállvetve küzdünk a sikerekért. Tuchellel pedig új éra kezdődött. Sok újat tanultunk tőle már eddig is, az edzések pedig nagyon vidámak, szórakoztatóak" - fejezte be Aubameyang, aki az utolsó másfél évben az egyetlen olyan játékos volt, aki be tudott találni dortmundi színekben a Bayern kapujába.

Az egyhuzamban negyedik bajnoki elsőségét begyűjtő Münchennél érthető módon központi téma volt Pep Guardiola, aki bajnoki címekkel bár, de BL-siker nélkül távozik Bajorországból. "Ha én lennék az edző, természetesen az utolsó meccsemen szeretnék még trófeát nyerni. Igaz, hogy szinte minden mérkőzésen mi számítunk favoritnak, de hiba lenne lebecsülni a Dortmundot" - mondta Thomas Müller.

[2220881] 2016-05-21 20:00:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;10

Egyik csapat útja sem volt különösebben nehéz a fináléig, a Dortmund például 17-2-es gólkülönbséggel abszolválta az öt fordulót, míg a Bayern legjobban a Darmstadt ellen izzadt meg.

Tuchel mesternek Gündogant és Suboticot kell biztosan nélkülöznie, míg Guardiola Robbenre és Badstuberre nem számíthat, Javi Martínez és Xabi Alonso állapota pedig kérdéses.

Habár tavaly éppen a Dortmund ütötte ki a Bayernt a kupából, az esélyek a bajorok mellett szólnak. Ezúttal végig élesek voltak a bajorok, a szezon végén is jöttek a győzelmek, a Bajnokok Ligájából pedig csak nagyon balszerencsésen estek ki. A Dortmund két kínos eredménnyel hangolt a fináléra, ráadásul az utóbbi években nem is muzsikáltak túl fényesen a nagy rivális ellen. Sima meccsre ne számítsunk, de a papírforma azért azt diktálja, Pep duplázni tud idén Németországban.

hatharom.com-tipp: Bayern München nyeri a kupát
TippmixPro @1.45
[2220881] 2016-05-21 20:00:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;