Angol Foci

Világuralomra tör az Aston Villa

A birminghami együttes új tulajdonosa merész álmokat szövöget, tíz éven belül top hármas csapatot varázsolna.

Borzasztó gyenge teljesítménnyel búcsúzott idén az angol Premier League küzdelmeitől a nagy múltú Aston Villa. A birminghami együttes az egész tavaszi szezonnal szinte pontot alig szerzett, állandóak voltak ráadásul a belviszályok a csapaton belül - emiatt például Gabby Agbonlahortól elvették a csapatkapitányi karszalagot, valamint határozatlan időre eltiltották bizonyos szerek használata miatt.

Pislákol azonban a fény az alagút végén, szerdán ugyanis a kínai Tony Xia potomnak tűnő 60 millió fontért megvásárolta a klubot. Mint azt a 39 éves üzletember elmondta, néhány éven belül a Villa lesz Európa egyik legnagyobb együttese.

"Azért jöttem ide, hogy visszavezessem a csapatot öt éven belül a legjobb hat angol csapatba, a tízéves célom pedig az, hogy a világ legismertebb klubja legyen az Aston Villa. Korábban senki nem hitt nekem, de olyan ember vagyok, aki eddig mindig elérte a célját, mindegy, mennyi időbe is került.

Bármire képes vagyok, hogy a csapat ismét a legnagyobbak között lehessen. Ennél már aligha lehetne rosszabb a helyzet, össze kell fognunk és együtt megharcolni a feljutásért" - mondta Xia.

A Recon Group tulajdonosa elmondta, kész lenne akár egész családjával Birminghambe költözni, ha ezzel segítené a klubot.

Konkrétumokról egyelőre nem lehetett hallani az üzletembertől, ám a Sky információi szerint Xia jövő héten leül tárgyalni a Schalke és a Chelsea korábbi mesterével, Roberto Di Matteóval.

Melyik csapatok jutnak fel jövőre?
Newcastle United 1.80
Norwch City 4.00
Derby County 5.00
Aston Villa 5.50
Brighton 5.50
Cardiff 6.50
QPR 6.50
Wigan 6.50