Felkészülés

Afrika legjobbja sem bírt Dzsudzsákékkal

Az afrikai tartalékcsapat és az Eb-re készül magyar gárda nagyon gyenge mérkőzést hozott össze.

A mieinknél a várakozásokkal ellentétben Szalai Ádám kezdett a csatársorban, de lehetőséget kapott többek között Gyurcsó Ádám is. A vendégek legnagyobb sztárja, Wilfired Bony azonban csak a padon kezdte a találkozót és később sem állt be.

Nagy taktikai fegyelemmel léptek pályára a mieink, látszódott a játékosokon, hogy már az Európa-bajnokságra készülnek, komolyan vették ugyanis a védekezést. Dzsudzsák sem kalandozott feleslegesen előre, a fegyelmezett játék pedig magyar mezőnyfölényben, ám kevés helyzetben mutatkozott meg. Az első nagy ziccerre 32 percet kellett várni, ekkor előbb Gyurcsó, majd Szalai hibázott ígéretes szituációban. A mieink az első félóra után rájöttek, hogy ez az ellenfél hiába az Afrika Kupa címvédője, közel sem olyan erősek és lelkesek, mint szoktak lenni.

A szünetet követően már inkább a vendégek akarata érvényesült, Kalou egy csukafejessel majdnem be is vette Gulácsi kapuját. A hajrában Storck mester előre cserélt, érkezett Böde, Sallai és Nikolics is, de gólt így sem láthatott a végig lelkes és hangos közönség.

A magyar válogatott legközelebb június 4-én lép pályára, akkor a Veltins-Arenában a világbajnok németek lesznek a Storck-csapat ellenfele.

[2228188] 2016-05-20 18:00:00 Magyarország - Elefántcsontpartx;
Percről percre: 2016 05 20 Magyarország-Elefántcsontpartx