Felkészülés

Gólgazdag 0-0-ra tippelünk az Elefántok ellen

Habár a magyar válogatott a favorit a pénteki felkészülési meccsen, szerintünk még gól sem fog esni.

Történelmi mérkőzésre kerül sor pénteken a Groupama Arénában, hiszen a magyar válogatott még soha nem lépett pályára fekete-afrikai csapat ellen. Dzsudzsák Balázsék ellenfele az az Elefántcsontpart lesz, amely évek óta a kontinens legerősebb válogatottja. Az Afrika-kupa címvédője tartalékos kerettel érkezik ugyan, de azért kár lenne lebecsülni őket.

Drogba már nincs, Bony még van!

Különösen azért, mert a Salomon Kalou-Wilfried Bony kettős neve nagyon jól cseng, ketten együtt több mint 120 válogatottságnál és 40 gólnál tartanak. Reméljük, Dárdai Pali azért beiktatott néhány extra kört játékosának, a Hertha BSC-ben futballozó Kalounak. Rajtuk kívül is akad azért ismertebb név, Eric Bailly a Villarreal, Max Gradel a Bournemouth, Wilfried Kanon pedig a Den Haagnál játszik. Michel Dussuyer szakvezető több újoncnak is lehetőséget adhat, két védő, egy középpályás és két támadó is először léphet pályára elefántcsontparti színekben.

Ellenfelünk egyébként kitűnő formának örvend, tétmeccsen két éve nem szenvedtek vereséget, mindent összevetve pedig 14 veretlen megvívott mérkőzésnél járnak. Európai csapattal legutóbb 2015 januárjában játszottak, akkor Svédország 2-0-ra nyert Abu Dhabiban. Európai csapatok ellen amúgy sem megy különösebben fényesen az Elefántoknak, az utóbbi négy évben 1-2-4 a mérlegük, csupán Ausztriát tudták legyőzni 2012-ben.

A     oddsa
Magyarország Döntetlen Elefántcsontpart
2.42 3.00 3.00

Ami a mieinket illeti, az Eb-keret még alakulóban van, Bernd Storck egyelőre nem szűkítette tovább a 30 fős keretet. A csapat nemrég visszatért Telkibe az egyhetes ausztriai edzőtáborozást követően, leszámítva Priskin Tamást és Stieber Zoltánt, ők ugyanis még nem állhatnak a tréner rendelkezésére. Rajtuk kívül Korcsmár Zsolt, Németh Krisztián, Elek Ákos és Lang Ádám nem valószínű, hogy pályára lép péntek este.

"Azt várom a pályára lépőktől, hogy koncentráltan játsszanak, labdabirtoklásban hasonló szintet hozzanak, mint a horvátok elleni mérkőzés második félidejében. Megmutathatják magukat azok a labdarúgók, akik kevesebbet játszottak az utóbbi időszakban, így esetükben is lemérhetem, hogy mit várhatok tőlük az Eb-n. Ebből a szempontból iránymutató lesz a találkozó, hiszen két-három poszton még szeretnék tesztelni pár játékost, és megnézni, hogy mennyire jelenthetnek konkurenciát a többieknek" - mondta a mester. Storck a várható kezdőcsapatról is adott némi információmorzsát: "A kapuban Gulácsi Péter és Király Gábor negyvenöt-negyvenöt percet véd, ezt már előre eldöntöttem, a mezőnyben pedig öt olyan futballista lesz, aki a legutóbbi kezdőben nem volt ott".

A motivációval  nem lesz gond, mindenki szeretne bizonyítani a Storcknak, hogy bekerüljön a végleges, 23 fős keretbe. Azonban megsérülni nem szeretne egyik játékos sem három héttel az Európa-bajnokság előtt, így vélhetően nem számíthatunk egy sok gólos örömfutballra. Minden bizonnyal a német edző is inkább azt a játékstílust erőlteti a fizikailag kőkemény elefántcsontpartiak ellen, amit majd játszani fogunk az Eb-n, márpedig ez a válogatott inkább alkalmas az 1-0-ákra, mint a 4-3-as győzelmekre.

Az oddsokról

Mindenhol csökkenő tendenciát mutat a magyarok szorzója. A    -n például 2.62-vel jött ki a "H" és a "V" is, ám most már a mieink a favoritok. A sok gólt egyik bukméker sem tartja valószínűnek, így akár 2.55-ért is el lehet kapni a legalább három gólt.

Mi úgy véljük, nem esik majd sok gól, ám a 0-1 gólra csak 2.45 az odds, így merünk nagyot álmodni, és kaszálnánk egy jót a 0-0-s végeredménnyel. Aztán ha az első percben gól esik, majd pislogunk néhányat.

A mérkőzésről péntek délután ÉLŐ szöveges tudósítást olvashattok a hatharom.com-on.

hatharom.com-tipp: 0-0 a pontos végeredmény
TippmixPro @6.50