Darts

Lesz álomdöntő?

Csütörtökön a londoni O2 Arénában a Premier League Darts utolsó fordulójára kerül sor, vagyis bajnokot avatnak. A trófeáért Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor és Adrian Lewis száll harcba. Unatkozni aligha fogunk, lássuk az esélyeket.

Szeretnél nyerni egy Phil Taylor Erőpróba könyvet? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára és megválaszolni az adott fordulóra vonatkozó kérdést.

Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen csütörtökön véget ér a Premier League, viszont varázslatos este előtt állunk, hiszen négy extraklasszis jutott be a rájátszásba. Elsőként rögtön megismétlődik a 2015-ös világbajnoki finálé, tehát Phil Taylor és Gary Anderson méri össze tudását. 

Nehéz itt már nagy okosságokat írni, ugyanis mindketten teljesítették a feladatot, bejutottak a legjobb négy közé. A stoke-i legenda tette mindezt nagyobb magabiztossággal, Taylornak az utolsó alapszakasz fordulóig volt esélye, hogy akár a tabella élén végezzen. Borzasztó meggyőző volt az egész tavasz folyamán, és azzal, hogy gyakorlatilag a major tornákon kívül máshova nem utazott el, egyértelműen jelezte, hogy neki a Premier League a legfontosabb. A címvédő skótnak azért kalandosabb útja volt, emlékezhetünk, hogy az első fordulót kihagyta és utána egészen a hetedik állomásig kellett várni, hogy bejöjjön a négy közé. Onnantól aztán ott is ragadt, tudott váltani egy szintet, de az igazi Gary Andersonból nagyon keveset láthattunk. Ha összegezni szeretnénk, akkor egyértelműen Taylor nyújtott magasabb színvonalú játékot az alapszakaszban. Ugyanakkor a Repülő Skóttól sem sok kell, hogy a legjobbját lássuk, hiszen mégiscsak 100 feletti tornaátlaggal áll.

Ami miatt mi Taylor felé hajlunk, az a mentális különbség. Jelenleg ő tűnik fejben erősebbnek, összeszedettebbnek, igaz, időnként voltak egy-egy meccsen belül gyengébb periódusai, de itt 10 legig tart a küzdelem, szóval belefér egy-két rosszabbul lejátszott parti. Az alapszakaszban mutatott játékuk után nem tudunk nem az angolnak bizalmat szavazni. 

Phil Taylor-Gary Anderson
Hatharom-tipp: Taylor
1.65 @ TippmixPro

Kíváncsi vagy a játékosok tornaátlagára, a maximumaik számára vagy, hogy milyen százalékban értékesítették eddig a kiszállókat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden statisztikát megtalálhatsz!

Egyszerűbb dolgunk van a másik elődöntőben, ahol a világelső Michael van Gerwen és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis feszül egymásnak. Utóbbinak egészen az utolsó fordulóig izgulnia kellett, hogy ott lesz-e a rájátszásba, és mindezt magának köszönhette, hiszen a hajrához közeledvén nem nyújtott igazán jó teljesítményt. Ezzel szemben a holland zseni végig parádésan játszott, hihetetlen jó szezonja van, hiszen nem csak a Premier League állomásain varázsolt, hanem a kisebb-nagyobb tornákon is. Nem érezzük Lewist mentálisan elég erősnek ahhoz, hogy Van Gerwent legyőzze. Pláne, hogy jelenleg tömegben sem tudja azt hozni, ami elegendő lehet. 

Véleményünk szerint tehát összejön az álomdöntő. Persze klasszis finálé lenne egy Anderson-Lewis is, de az idei teljesítmények alapján egyértelműen a Van Gerwen-Taylor számítana a legnagyobb durranásnak. Szerintünk a holland megnyeri az idei kiírást, de rutinos ellenfele óriási csatára fogja kényszeríteni. Ha ez a párosítás jön össze a döntőben, akkor mindenféleképpen sok legre érdemes fogadni, hiszen nagyon közel vannak egymáshoz, és ez mindkét PL-meccsük eredményén meg is látszódott (6-6, 7-5).

16. forduló (május 19, London) programja - a TippmixPro szorzói
Kezdés Meccs 1 2
20:15 Phil Taylor-Gary Anderson 1.65 2.00
21:15 Michael van Gerwen-Adrian Lewis 1.14 4.40
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!