Férfi kézilabda

Nem hisznek a szegedi csodában a bukmékerek

Annak ellenére, hogy a Szeged az utóbbi időszak legjobb eredményt érte el a Veszprém otthonában, a bukik nem sok esélyt adnak a Tisza-parti alakulatnak a szombati "döntőben".

Fotó: .handballveszprem.hu/Peka Roland

Közel járt a hétvégi rangadón a MOL-Pick Szeged csapata a bravúrhoz, hiszen szombaton az ötgólos favoritnak kikiáltott Veszprém "csak" 30-29-re, azaz egyetlen találattal tudta megnyerni hazai pályán a bajnoki döntőnek is beillő csata első felvonását. A férfiak bajnokságának idei kiírásának értelmében idén nem lesz klasszikus értelemben vett finálé, hanem a rájátszásban szerzett pontok alapján alakul ki a végső sorrend, azonos pontszám esetén pedig az egymás elleni eredmények, majd a gólkülönbség dönt. 

Szegedi szempontból tehát az egygólos szombati vereség óriási esélyt jelent a klubnak, hiszen amennyiben hazai pályán sikerülne két góllal legyőzni a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő bakonyi sztárcsapatot, úgy 2007 után ismét a Tisza-partjára kerülne az aranyérem. 

KI NYERI AZ NB I-ET?    
Szeged Veszprém
3.30 1.23

A magyar bukmékereket azonban nem igazán hatotta meg a szoros eredmény, hiszen a Veszprém bajnoki címére kínált szorzót, nemhogy emelték, hanem csökkentették. A szombati rangadó előtt a Veszprém végső sikere 1.30-as oddson volt fogadható, majd ezt követően csökkent az érték 1.23-ra. Vagyis továbbra is a Veszprém számít a bajnoki cím toronymagas esélyesének. 

Háromesélyes fogadások    
Szeged Döntetlen Veszprém
3.05 9.80 1.43

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a Juan Carlos Pastor vezette szegedi együttes egyre közelebb férkőzik riválisához, a Magyar Kupa debreceni döntőjében a rendes játékidőben döntetlennel végeztek a felek, majd most következett a veszprémi mínusz 1. Ezek alapján nem csodálkozhatunk azon, hogy az összes jegy elkelt a szombati visszavágóra, a szegedi játékosok pedig életük egyik legnagyobb sikerükre készülnek.