Euro 2016

Fiatalok és "nagy öregek" a német keretben

A világbajnoki címvédő német válogatottnál is bő keretet hirdettek a franciaországi Európa-bajnokságra: Joachim Löw 27 fős csapatában helyet kapott a tavaszi szezonban mindössze egy bajnoki mérkőzést játszó Bastian Schweinsteiger.

Fotó: dfb.de

Jó az öreg a háznál - gondolhatta Joachim Löw szövetségi kapitány, mikor keretbe jelölte a 31 éves, világbajnok Bastian Schweisteigert. A rutinos középpályás térdsérülése miatt január óta mindössze egyetlen bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Manchester Unitedben, így a beválogatása jelenti talán a legnagyobb meglepetést a németeknél. "Még mindig sérült, de már újra futómunkát végez. Meg kell várnunk, hogy mikor tudna visszatérni. Ha nem épül fel időben, akkor majd eldöntjük, ki legyen az új csapatkapitány" - nyilatkozta Joachim Löw. 

Löw a 27 fős bő keretében több fiatalnak is lehetőséget kíván adni, így Julian Weigl, Joshua Kimmich és Leroy Sane mellett az abszolút újonc Julian Brandt is ott lehet az Eb-n. 

"Régóta figyeljük őket. Sane elképesztően gyors, Weigl pedig remekül helytállt a Dortmundban. Kimmich egy olyan játékos, akit több poszton is be tudunk vetni, Brandt pedig technikailag nagyon képzett és emellett gyors is" - kommentálta a fiatalok meghívását Löw. 

A szakember a frissítés mellett a régi arcoknak is meg akarja adni a lehetőséget, így Mario Gomez és Lukas Podolski is a bővített keret tagja. "Lukas még mindig értékes játékos, annak ellenére, hogy sokan nem értenek ezzel egyet. Képes még olyan teljesítményre, amit elvárunk tőle".

Németország bő kerete az Eb-re
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)
Védők: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Cologne), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Sebastian Ruby (Hoffenheim), Antonio Rudiger (Roma)
Középpályás: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Gotze (Bayern Munich), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Leroy Sane (Schalke), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)
Támadók: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Muller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Galatasaray), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schurrle (Wolfsburg)

A német válogatott május végén Szlovákiával, majd június elején a magyar válogatottal játszik majd felkészülési mérkőzést. A bukmékerek szerint egyébként a Nationalelf a nyári torna legnagyobb esélyese, a német válogatott a házigazda franciákkal egyetemben a legkisebb szorzóval fogadható a végső győzelmet illetően. 

A németek a C jelű négyesben Észak-Írországgal, Lengyelországgal és Ukrajnával kerültek egy csoportba. 

KI NYERI AZ EB-T 2016-BAN?    
Németország@4.25
161806