Római tenisztorna

Itt a lehetőség, Murray

  • hatharom.com

Vasárnap a római Masters döntőjében 33. alkalommal feszül egymásnak a szerb Novak Djokovics és a skót Andy Murray.

Madrid után az olasz fővárosban, Rómában is a világelső Novak Djokovics és a jövő héttől újra második Andy Murray között dől el a trófea sorsa. A spanyol földön vívott döntőjüket úgy vezettük fel, hogy a szerb klasszis verhetetlennek tűnik, és nem is tévedtünk. Ugyan csak egy hét telt el azóta, de most teljesen más véleményen vagyunk. Olyannyira, hogy nem csak nem látjuk ezúttal legyőzhetetlennek, hanem konkrétan a brit sikerét prognosztizáljuk.

Novak Djokovics-Andy Murray
Hatharom-tipp: Murray
TippmixPro @ 2.60

Mi ennek az oka? Elég egyszerű a válasz: Djokovics két elképesztően kimerítő meccsen van túl, mind fizikálisan, mind mentálisan. A negyeddöntőben Rafa Nadal kényszerítette óriási csatára, ugyan csak két szettet játszottak, ám az is majd két és félórán át tartott. A belgrádi sztárnak mindkét játszmában brékhátrányból kellett visszakapaszkodnia, végig hihetetlen nívón zajlott a meccs. Iszonyatosan akarták mindketten a sikert, így a Roland Garros előtti utolsó megmérettetésen. Várható volt, hogy egy ilyen töltetű derbi után nehezen pörög majd fel maximumra a Kei Nisikori elleni elődöntőben. Pechjére, a japán viszont a legjobb teniszét tette a pályára, amivel döntő szett tie-brékig el is jutott. Ott utána természetesen mentálisan Djokovics bírta jobban, de több, mint három órán át kínozták egymást. Abból nem szabad kiindulni, hogy a Grand Slam-tornákon ennél többet is töltenek a pályán, ugyanis a játékosok sokszor elmondták már, hogy az egy nap pihenő a regenerálódás szempontjából nagyon sokat ér. Sokkal keményebb egy Mastersen több órás csaták után másnap újra ütőt ragadni. Persze még véletlenül sem gondoljuk azt, hogy egy hullafáradt Djokovicsot látunk majd, de egészen biztosan nem úgy pörög majd a lába, mint a madridi döntőben. 

Murray viszont friss lehet, hiszen egyetlen szoros szettet játszott az egész tornán. Elképesztő milyen differencia van az útjuk között. A brit nem találkozott top 10-es teniszezővel, sőt kiemelt is csak egyszer jött vele szemben. Az ennyire könnyű feladatok sora is vissza tud ütni, hiszen most hirtelen óriási szintváltás következik.

Madridban sokáig borzasztó fegyelmezetten játszott a brit, egy szett erejéig pedig össze tudta rakni a játékát, aminek meg is lett az eredménye. A legjobb Djokovics ellen tehetetlen, de most jó esély mutatkozik arra, hogy a szerb gyengébb lesz. Ez pedig lehetőség Murray számára, és úgy gondoljuk, hogy képes is lesz ezzel élni.

Djokovics és Murray legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Madrid Salak Djokovics 6:2, 3:6, 6:3
2016 Australian Open Kemény Djokovics 6:1, 7:5, 7:6
2015 Párizs Kemény Djokovics 6:2, 6:4
2015 Sanghaj Kemény Djokovics 6:1, 6:3
2015 Montreal Kemény Murray 6:4, 4:6, 6:3