Forma-1

Erre fogadj a spanyol futamon!

Spanyolországba látogat a száguldó cirkusz, ahol érthető okokból a legnagyobb témával még mindig a Red Bull – Toro Rosso pilótacsere, illetve a hazai versenyzők szolgálnak.

Forr a levegő a Red Bull körül, hiszen a Danyl Kvyat – Max Verstappen cserének egy olyan áldozata is lett, akiről ugyan senki sem beszélt, viszont mégis sikerült őt arcon csapni.  Ő nem más mint a kétszeres rally világbajnok Carlos Sainz fia, Carlos Sainz Jr. Neki ugyanis a Red Bull azt ígérte, hogy egyenlő feltételek mellett fog versenyezni Verstappen mellett és kizárólag teljesítmény alapon fogja valaki megkapni valaki az ülést a nagycsapatnál. Ehhez képest a semmivel sem rosszabb teljesítményt nyújtó spanyol helyett az egyértelműen nagyobb médiaérdeklődéssel rendelkező holland kapott egy ülést a Red Bullnál – érthető tehát a spanyol versenyző frusztráltsága, ráadásul a hazai pályája előtt golyózták ki ami főleg bosszantó lehet.

Ennek ellenére előzetesen érdemes lesz figyelni a két spanyol pilótára, Fernando Alonsóra illetve Sainzra, hiszen nagyon érzik mindketten a barcelonai pályát, a szurkolótábor szeretete pedig szintén sok pluszt adhat nekik. Éppen ezért lehet érdemes fogadni a spanyol pontszerzésére, hiszen a 10. helyről rajtolva 1.61-ért teljesen korrekt ajánlatnak tűnik a kétszeres világbajnok támogatása. 

Szintén hasznot húzhatunk Sebastian Vettel meglepően gyenge időmérőjéből, hiszen a német a 6. helyről vág neki a futamnak, míg csapattársa Kimi Raikönnen az 5. helyről, így a Vettelre adott futam párosításos opció 1.50-ért baráti ajánlat, hiszen versenyen rendre jobb a finntől. 

A legnagyobb kérdést a végére hagytuk: tud-e végre nyerni idén Lewis Hamilton?! Véleményünk szerint igen, mivel az újabb erőforráscsere miatt a technikai probléma megjelenése elméletileg tovább csökkent, míg Nico Rosberg autója már Szocsiban is majdnem megadta magát. Neki jelenleg inkább kinézőben van egy nullázás mint a britnek, így mindenképp a címvédő győzelmét tartjuk esélyesnek, melyre egy nem túl izmos, de reális 1.50-ért fogadhatunk.

Ki nyeri a spanyol nagydíjat?
   
Hamilton 1.55
Rosberg 2.95
Ricciardo 16.75
Vettel 18.75
Verstappen 23.00
Raikkönnen 33.00