Tenisz

Így nyerhettél 400-szoros pénzt Djokovics meccsén

  • hatharom.com

Meglepetésekben, váratlan eredményekben nem volt hiány a római salakpályás tenisztorna csütörtöki játéknapján.

Furcsa eredmények születtek a római Masters nyolcaddöntőiben a csütörtöki játéknapon. Kiesett a Roland Garros-címvédő Stan Wawrinka az argentin Juan Mónaco ellen, sima kettőben maradt alul David Ferrer a francia Lukas Pouille-val szemben, de Roger Federernek is túl sok volt az osztrák Dominic Thiem. Ezek bár meglepő eredmények, ám egyik sem nevezhető szenzációnak. Az viszont már annál inkább, hogy Tomás Berdych egyetlen játékot sem tudott nyerni a belga David Goffin ellen. Top 10-es teniszező legutóbb 2005-ben kapott ki 0-6, 0-6-ra, akkor egyébként Federer verte ilyen arányban Gaston Gaudiót a világbajnoki elődöntőben.

A világelső Novak Djokovics meccse is tartogatott izgalmakat, a szerb klasszis ugyanis 0-6-ra veszítette el az első játszmát a brazil Thomaz Bellucci ellen. Egy népszerű bukmékerirodában erre 401-szeres (!) pénzt fizettek. Nem meglepő ez a magas odds, Nole legutóbb 2011-ben bukott el ilyen arányban szettet. Egész karrierjét nézve, ezzel a mostanival együtt hetedik alkalommal esett meg vele ez a csúfság, de ebből a legtöbb még a korai éveiben született, például 2004-ben a budapesti Challenger-tornán. Az önmagában egyébként még csak óriási meglepetésnek sem számított, hogy a dél-amerikai szettet nyert, hiszen tavaly is megtette ezt Rómában a belgrádi sztár ellen.

A meccs összefoglalója:

A statisztika egyébként borzasztó érdekes volt, Bellu mindössze két nyerőt ütött, viszont tőle szokatlan módon, a hibái száma is megálltak háromnál. Djokovics viszont rá nem jellemzően sorra szórta el a labdákat, a három nyerője mellé 16 ki nem kényszerített hiba társult. A második és harmadik szettben összesen nem rontott ennyit, ami meg is hozta neki végül a továbbjutást.
Ki nyeri a 2016-os Roland Garrost? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75
Rafael Nadal 3.70
Andy Murray 9.25
Stan Wawrinka 11.00
Kei Nisikori 23.00
Roger Federer 25.00
Dominic Thiem 31.00