Kézilabda

Ezért fontos a különbség a Veszprém - Szegeden

  • hatharom.com

Egy hét leforgása alatt kétszer is megmérkőzik egymással a férfi kézilabda bajnokságban a két sztárcsapat, a Veszprém és a Szeged. Szombaton Veszprémben feszülnek egymásnak a felek.

Alig hónappal a paprikás hangulatúra sikeredett és végletekig kiélezett Magyar Kupa-finálé után ismét farkasszemet néz egymással a hazai kézilabda két kirakatcsapata, az MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged. A magyar bajnokság alapszakaszának rangadóján természetesen a hazai közönség előtt pályára lépő Veszprém a favorit, de ahogy a debreceni kupafináléban is látható volt, bizony a Tisza-parti alakulat szorosan ott lohol a BL-győzelemre készülő riválisa nyakában.

"Ez lesz az első meccs a magyar bajnokságban a Szeged ellen. Hazai pályán fogunk játszani, azonban egy nagyon nehéz meccsnek nézünk elébe. Nagyon erős a védekezésük, ahogy azt megmutatták már a Magyar Kupában, de nekünk eredményesnek kell lennünk ez ellen. Hazai pályán fogunk játszani, és biztos vagyok benne, hogy az Aréna teltházas lesz, továbbá hogy a szurkolóink segíteni fognak nekünk abban, hogy legyőzhessük Szegedet. Véleményem szerint egy remek meccs vár ránk" - nyilatkozta csapata honlapjának Javier Sabaté, a bakonyiak vezetőedzője.
A spanyol tréner szavait alátámasztják a két csapat utóbbi időszakban vívott mérkőzései, ahol a legnagyobb különbség hat gól volt, ami legutóbb éppen Veszprémben alakult ki.

Egymás ellen
17.04.16 MK Szeged Veszprém 24 : 24
19.05.15 NBI Szeged MKB Veszprém 29 : 31
16.05.15 NBI MKB Veszprém Szeged 29 : 23
09.05.15 NBI Szeged MKB Veszprém 25 : 31
04.04.15 NBI MKB Veszprém Szeged 29 : 24

Az elmúlt évekkel ellentétben idén nem rendeznek külön döntőt, így a két csapat egymás elleni eredménye dönthet az aranyérem sorsáról!

Mivel hazai pályán a Veszprém csapata szinte legyőzhetetlen, ezért a bukmékerek ezúttal sem kínáltak túl magas szorzót Lékai Mátéékra. A magyar válogatott irányítója arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel nem lesz külön bajnoki finálé, így a győzelem mértéke sem mellékes ezúttal. "Természetesen mindenki ezt a meccset várta a szezonban, tulajdonképpen egy bajnoki döntőnek is nevezhetjük. Mind a két csapat veretlen, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A kupadöntő is nagyon szoros volt, de egy kis szerencsével sikerült megnyerni. Mi leszünk hazai pályán, természetesen itthon egyértelmű cél a győzelem, és mivel nincs külön bajnoki döntő, ezért a minél nagyobb arányú győzelem lenne a cél. De még egyszer mondom, hogy nagyon nehéz lesz, úgyhogy számítunk a szurkolóink biztatására is, és remélem, hogy sikerül nyernünk" - fogalmazott Lékai

A veszprémi oldalhoz hasonlóan Szegeden is bizakodva tekintenek a párharc elé, Ilyés Ferenc és társai természetesen a Magyar Kupa döntőjében mutatott játékkal rukkolnának ismét elő. "Hasonló játékot kell produkálnunk, mint a debreceni mk-döntőben. Keményen és határozottan kell kézilabdáznunk, és akkor lehet esélyünk a szegedi meccsen. Ehhez viszont tényleg azt a teljesítményt kell megismételnünk, mint a fináléban tettük, mert a Veszprém remek csapat" - mondta Ilyés, akivel egyetértek csapattársa, az olimpiai ezüstérmes Jonas Kallman is. "Minden rendben a csapatnál, sokat edzettünk, gyakoroltunk, elemeztünk. Sokkal több kell, mint Debrecenben, mert a Veszprém otthon játszik, a világ egyik legjobb csapata, így mindenkinek oda kell tennie magát. Csakis akkor lesz esélyünk, ha végig koncentráltan játszunk. Az nagyon fontos lesz számunkra, hogy sok-sok szegedi szurkoló elkísér bennünket, és biztatja a csapatot - nyilatkozta a svéd szélső, akinek góljaira nagy szüksége lesz majd csapatának.

A szombaton 18 óra 15 perckor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Fogadás a végeredményre    
Veszprém Döntetlen Szeged
1.17 13.00 5.00