Darts

Nem sok esélyt adunk Taylornak Van Gerwen ellen

Elérkeztünk a Premier League Darts alapszakaszának utolsó fordulójához. A mezőny először hagyja el a szigetországot és látogat Rotterdamba. Szenzációs mérkőzések és varázslatos hangulat várható az Ahoy Arénában.

Szeretnél nyerni egy Phil Taylor Erőpróba könyvet? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára és megválaszolni az adott fordulóra vonatkozó kérdést.

Ugyan már csak egy hely kiadó a legjobb négy között, de így is pazar összecsapások várnak ránk. Megismétlődik például a 2016-os világbajnoki döntő, vagyis összeméri erejét Adrian Lewis és Gary Anderson, de a nap slágermeccse a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen küzdelme lesz. Nem csak presztízs csata ez, hanem komoly tétje is lesz, hiszen jelenleg, ugyanannyi ponttal állnak a tabella első és második helyén. A holland van kedvezőbb helyzetben, neki jobb ugyanis a legaránya, így egy döntetlennel is megtartja a vezető pozícióját, ami plusz 25 ezer angol fontot ér. Miután a címvédő Anderson bármilyen eredmény esetén harmadik marad, így a vesztesnek vele kell majd játszania az elődöntőben, ami szintén nem túl kecsegtető.

Annak ellenére tehát, hogy kényelmes helyzetben vannak, nem csak a presztízsről fog szólni. Az első meccsük egyébként az alapszakasz egyik legjobb ütközete volt. Egyoldalúnak indult, Van Gerwen 5-1-re húzott el, de Taylor nem adta fel és végül döntetlenre mentette a mérkőzést. Öt leges hátrányban 55-szörös pénzt fizetett, hogy a stoke-i zseni pontot szerez, szóval tényleg borzasztó mélyről kapaszkodott vissza. 

Ezt az emlékezetes meccsüket Glasgowban vívták, tehát számukra semleges helyszínen. Most viszont a közönség támogatását egyértelműen a holland élvezheti majd. Ez természetesen plusz nyomást is jelent Van Gerwen számára, de nem valószínű, hogy komolyabb negatív hatással lesz ez a játékára. Taylort viszont kizökkentheti a rotterdami publikum, akinek az utóbbi időben egyébként sem ment a világelső riválisa ellen. Bár az egymás elleni összevetésben még jobban áll (27-20-2), de ha csak az utolsó szűk két évet nézzük, akkor komoly MvG-fölény figyelhető meg.

Jó formában van az angol legenda, de ha beindul Van Gerwennél a henger, akkor borzasztó nehéz ellene bármit is tenni, márpedig véleményünk szerint hazai közönség előtt nagyon komoly teljesítményt tesz majd a színpadra, ami meghozza számára a győzelmet.

Phil Taylor-Michael van Gerwen
Hatharom-tipp: Van Gerwen
1.60 @ TippmixPro

Kíváncsi vagy a játékosok tornaátlagára, a maximumaik számára vagy, hogy milyen százalékban értékesítették eddig a kiszállókat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden statisztikát megtalálhatsz!

Nem csak az első helyért, hanem a harmadikért is nagy harc várható, ezt korábbi cikkünkben már ecseteltük is, így még egyszer nem tennénk meg. Fogadás szempontjából inkább élőben éri meg az est második és harmadik ütközetére tenni, hiszen, ha Peter Wright alulmarad Raymond van Barnevelddel szemben, akkor az Adrian Lewis-Gary Anderson összecsapás mér tét nélküli lesz. Barney egyébként nagyon készül erre az estére, hiszen hágaiként néhány kilométerre lakik Rotterdamtól. Egészen biztosan nem fogja tehát könnyen adni a bőrét, annak ellenére, hogy nem léphet már előre a hetedik helyről. Ha Wright pontot szerez, akkor viszont Lewison lesz a nyomás, hiszen még egy döntetlennel is kieshet. A fordulót egyébként a Robert Thornton-James Wade ütközet nyitja majd. Az angolnak egy hajszálnyi esélye még van megkaparintani az ötödik helyet, ami plusz öt ezer angol fontot jelentene számára, de valószínűleg sokkal boldogabbá ez sem tenné, hiszen ő egyértelműen a rájátszásban gondolkozott.

15. forduló (május 12, Rotterdam) programja - a TippmixPro szorzói
Kezdés Meccs 1 X 2
20:15 Robert Thornton-James Wade 3.80 4.70 1.55
20:45 Peter Wright-Raymond van Barneveld 1.90 4.30 2.65
21:15 Adrian Lewis-Gary Anderson 3.25 4.50 1.65
21:45 Phil Taylor-Michael van Gerwen 3.55 4.60 1.60
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!