Római tenisztorna

Zuhanórepülésben Babos szorzója

  • hatharom.com

A magyar teniszező szerda délután az amerikai Venus Williams ellen lép pályára a római tenisztorna második fordulójában.

A tavaly Rómában párosban diadalmaskodó Babos Tímea ezúttal jó rajtot vett egyéniben is az olasz fővárosban. A kedden 23. születésnapját ünneplő magyar kiválóság impozáns játékkal, 6:1, 6:4 arányban múlta felül a holland Kiki Bertenst, és jutott be a legjobb 32 közé.

"Nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy pont a születésnapomon sikerült ezt a meccset megnyerni! Tudtam, hogy Bertens nem könnyű ellenfél, az utóbbi időben nagyon jó eredményei voltak. Boldog vagyok, hogy jól játszottam és sikerült nyerni! Örülök, hogy szerdán egy olyan jó játékossal mérkőzök, mint Venus Williams! Ez valóban egy szép nap volt!” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Venus Williams
TippmixPro @ 1.85 TippmixPro @ 1.75

Babos ellenfele a folytatásban a hétszeres Grand Slam-bajnok, egykori világelső Venus Williams lesz. Érdekesen alakultak az oddsok, ugyanis kedden a bukmékerek 2.20-as underdogként hozták ki a magyar teniszezőt, most viszont jó, ha 1.85-1.90-es oddsot kapunk a győzelmére. Teljesen reális, hogy lefelé indult meg, hiszen az amerikai riválisa finoman szólva sem egy salakmenő. Venus ráadásul ki is hagyta eddig az európai salakos versenyeket a szezonban, méghozzá egy kisebb térdsérülés miatt. Úgy tűnik most már túl van ezen, az első fordulóban honfitársát, Coco Vandeweghe-et múlta felül 6:4, 6:3 arányban. A fiatalabb amerikai sem a vörös poron mozog a legotthonosabban, így ebből messzemenő következtetést azért ne vonjunk le.

Nem találkoztak még karrierjük során, de aligha fog Babos görcsösen, megilletődötten teniszezni, sok nagy sztár ellen pályára lépett ő már, van rutinja ebben. Játékban abszolút felveheti a versenyt Venusszal, jól mozgatta Bertenst is, és ez nyerő lehet az igencsak darabosan mozgó amerikai ellen is. Komoly támogatást kapott Timi a lelátóról a holland ellen, és a testbeszédéből látszódott, hogy a magyar drukkerek jelenléte plusz motivációt ad számára. Úgy véljük, ha csak a játékra fog koncentrálni és nem arra, hogy ki áll a háló túloldalán, akkor egész nyugodtan boríthatja a papírformát.