Spanyol foci

Pofátlan lehúzás vagy ez a realitás?

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén a spanyol élvonalbeli bajnokságban: két kiadó kieső helyre pedig még három csapat pályázik. A bukmékerek mindhárom csapattól győzelmet várnak.

A bennmaradásért vívott harcban a legnehezebb pozícióból a Rayo Vallecano indul, amely a hétvégén nem tudott pontot szerezni a már igencsak demotivált Real Sociedad otthonában. A madridi kiscsapat zsinórban harmadik vereségét könyvelhette le, köszönhetően annak, hogy a hajrában futott bele az Atlético és a Real Madrid elleni városi derbikbe. Mivel a riválisok eközben szorgosan gyűjtögették a pontokat, a Rayo a kiesés szélére került és csak abban az esetben kerülheti el a búcsút, ha a versenytársak közül legalább az egyik botlik, miközben megnyeri a maga meccsét. A Rayo számára öröm az ürömben, hogy a már kieső Levantét fogadhatja hazai pályán. A bukik tutira veszik a Vallecano sikerét, hiszen mindössze 1.30-as szorzót kínálnak az egyesre, ilyen alacsony oddsot pedig az egész szezon során nem kínáltak a csapatra. 

Háromesélyes fogadás    
Rayo Vallecano Döntetlen Levante
1.30 5.20 8.50

Jelen állás szerint kiesik az élvonalból a Sporting Gijón is, amely ugyanúgy 36 ponttal áll, mint a Getafe, ám az egymás elleni összevetésben utóbbi alakulat áll jobban (1-1, 1-2). A hétvégén a két csapat éppen egymás ellen vívott élet-halál mérkőzést, ám az 1-1-es végeredmény nem sokat segített egyik félnek sem. A Gijón abban az esetben hosszabbíthatja meg élvonalbeli tagságát, ha a Getafe pontot veszít az utolsó körben, miközben hazai pályán legyőzi a Villarrealt. A Sárga Tengeralattjáró már biztos 4. helyen zárja a bajnokságot, az Európa Liga elődöntőjéből való búcsú után pedig gyakorlatilag véget ért számára a szezon. Az évad utolsó hazai mérkőzésén simán kikapott a Deportivótól (0-2), így a bukik arra számítanak, hogy a Gijón ellen is elsüllyed, ezzel együtt a vendégek győzelmére kínált 8-as odds egészen abszurdnak tetszik. 

3esé    
Sporting Gijón Döntetlen Villarreal
1.36 4.50 8.00

A Getafe akár egy vereséggel is elkerülheti a kiesést, de ehhez a Sportingnak és a Rayónak is 0 ponttal kell zárnia az utolsó fordulót. A madridi alakulat ahhoz a Betishez látogat, amely hazai pályán a második legkevesebb pontot gyűjtötte a szezonban. A Getafe az elmúlt négy körben 8 pontot szerzett, a Betis otthonában viszont utoljára 2010-ben tudott meccset nyerni. 

Háromesélyes fogadás    
Betis Döntetlen Getafe
4.75 3.75 1.66

Összességében elmondható, hogy a fogadóirodák nagyon rákészültek az utolsó fordulóra, és a motivációs tényezők miatt igencsak redukált oddsokat kínálnak a menekülni óhajtó együttesekre. Azonban felmerül a kérdés, hogy a szezon során nem túl meggyőző teljesítménnyel előrukkoló sereghajtó csapatokra vajon megéri-e fogadni ilyen lebutított szorzókon? 

185816