Darts

Lewis vagy Wright? - szakértőink között is megoszlottak a vélemények

Rotterdamban folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét tippeltek.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Robert Thornton Döntetlen James Wade
3.80 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nincs nagy tétje ennek a meccsnek – kezdte a meccs elemzését a Sport TV szakkommentátora, Vereczkey Lajos. Wade az előző fordulóban elpackázta a lehetőségét, innentől kezdve nem biztos, hogy nagyon érdekelni fogja ez a mmérkőzés, ő egyébként is elég kedély függő játékos, de Lajos úgy gondolja, hogy azért behúzza az angol ezt a mindkettejük számára igazából érdektelen találkozót. A magyar bajnok Székely „Penge” Pál  is Wade mellett tette le a voksát. Szerinte Thornton volt a sorozat kakukktojása, és nem azért, mert helyet kapott a mezőnyben, hanem mert végig tudása alatt teljesített. Barta Zsolt a hétvégi meccseiket is figyelembe vette, bár gyorsan hozzátette, hogy messzemenő következtetéseket ezekből sem lehet levonni, de kettejük közül a European Tour negyedik versenyén Thornton játszott jobban. Wade Pipe ellen egy 86.01-es átlaggal győzött, majd viszonylag simán kapott ki Andersontól (2-6), míg Thornton egy Henderson elleni nagy küzdelem után egy elképesztően jó meccsen maradt alul Chisnallal szemben. Az egymás elleni mérlegük viszont Wade mellett szól, 13-7 az angol javára, a Premier League keretén belül pedig 4-0. Miután egyik és másik mellett is szólnak érvek, így Zsolt végül szimpátia alapján döntött, tehát Thorntonra tippelt. A sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd szerint két csalódott játékos találkozója lesz, de Wade lehet a kevésbé boldog, hiszen neki egészen az előző fordulóig volt esélye a rájátszásra. Viszont összességében az angol teljesített jobban, de Medárd pontosztozkodást vár ezen a találkozón.

Tippek a Robert Thornton-James Wade meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Thornton Thornton Wade Wade Döntetlen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Peter Wright Döntetlen Raymond van Barneveld
1.90 @ TippmixPro 4.30 @ TippmixPro 2.65 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az utolsó fordulóra igencsak eluralkodtak az érzelmek a PDC Hungarian Fan Club csapatában. Bata József Barneveldnek szurkol, hogy kedvence, Adrian Lewis így biztos a legjobb négy között zárjon, míg Székely „Penge” Pál Wright sikeréért szorít, amivel nyomást tehetne az angolra. Barta Zsolt inkább Lewist látná szívesebben az elődöntőben, így ő a döntetlenre tippelt, de hozzátette, hogy Wright egyébként jobb formában van, mint a holland. Vereczkey Lajos próbálta az érzelmeket kizárni, számára Barney teljesítménye a sorozat második felében csalódás volt, nem játszott igazán jól a holland. Wrightnak nagyon kell a pont, borzasztóan küzdeni fog, amit nagyon tud és Lajos szerint ez meg is hozza a győzelmet a skótnak. 

 Tippek a Peter Wright-Raymond van Barneveld meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Barneveld Wright Wright Wright

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Gary Anderson
3.25 @ TippmixPro 4.50 @ TippmixPro 1.65 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Lewisnak fontos ez a meccs, Andersonnak ugyanakkor nincs vesztenivalója, ő se előre, se hátra nem léphet a harmadik pozícióból. Vereczkey Lajos nem lát elég erőt Lewisban, hogy megnyerje ezt a meccset, és miután ez egy presztízs csata, várhatóan Anderson sem fogja félvállról venni. Barta Zsolt és Ziegenhám Medárd is egyetértett Lajossal, ők sem érzik most elég erősnek az angolt. Előbbi hozzátette, hogy a hétvégén a címvédő skótnak volt egy jó meccse Wade ellen, illetve Norris ellen sem játszott rosszul. Medárd úgy gondolja, hogy Lewis kisebb hullámvölgybe került, számára csalódás volt az angol elmúlt hetekben mutatott produktuma, jelenleg sokkal összeszedettebbnek látja Andersont.

Tippek az Adrian Lewis-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Döntetlen Anderson Döntetlen Anderson

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Phil Taylor Döntetlen Michael van Gerwen
3.55 @ TippmixPro 4.60 @ TippmixPro 1.60 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Jubileumi 50. összecsapásukra készülnek, még mindig Taylor vezet, méghozzá 27-20 arányban két döntetlen mellett - kezdte a szuperrangadó felvezetését a statisztikai guru Barta Zsolt. Befolyásolni fogja a mérkőzést, hogy Rotterdamban játszanak, Van Gerwennek hazai pálya, de nem biztos, hogy csak pozitív hozadéka lesz a hollandnak, akár kicsit görcsössé is teheti. Taylor pedig van annyira rutinos, hogy ezt képes legyen kihasználni, de nem annyira, hogy ez győzelmet érjen számára, így Zsolt szerint ismét pontosztozkodás születik a meccsükön. Ziegenhám Medárd fogadási szemszögből vizsgálta, szerinte nem normális dolog, hogy négyszeres pénzt fizetnek a 16-szoros világbajnok angol legendára, így ő Taylor mellett tette le a voksát. Mint ahogyan Székely "Penge" Pál is, aki szerint van annyira jó formában The Power, hogy győzzön. Bata József és Vereczkey Lajos viszont úgy gondolja, hogy a világelső szerzi meg a két pontot. Utóbbi hozzátette, hogy a hollandnak biztos plusz motivációt jelent majd a hazai pálya.

Tippek a Phil Taylor-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Van Gerwen Taylor Van Gerwen Taylor