Római tenisztorna

Federer már az első meccsén gondba kerülhet

Szerdán Novak Djokovics, Rafael Nadal, Roger Federer és Andy Murray is pályára lép Rómában, közülük a svájci legendára vár a legnehezebb feladat.

Roger Federer-Alexander Zverev
Kezdés: 12:00

A 17-szeres Grand Slam-bajnok helvét géniusz meglehetősen kevés salakos meccsel a lábában érkezett Rómába. A monte-carlói negyeddöntője óta ugyanis nem lépett pályára, pedig tervben volt, hogy a spanyol fővárosban elindul. Végül a rakoncátlankodó háta miatt kénytelen volt a madridi viadaltól visszalépni. Nagy kérdés, hogy milyen állapotban van, illetve, hogy mennyire érzi majd a játékot. Annak ellenére, hogy nem játszott az előző 1000-es versenyen, visszaszerezte a második helyet a világranglistán, ugyanakkor ennek megtartása a Roland Garros előtt elég komoly bravúr lenne, hiszen tavaly döntőzött ezen a tornán, míg riválisa, Andy Murray a nyolcaddöntőben búcsúzott. Federernek már az első akadály, a világranglista-44. Alexander Zverev is komoly fejtörést okozhat. A német tehetség Grigor Dimitrov viszonylag sima legyőzésével indította a tornát, és látva az azon a meccsen mutatott formáját, kemény nap elé néz a svájci. Zverevnek ez egy kitűnő sansz, hogy élete egyik legkomolyabb skalpját begyűjtse, ami újabb komoly lökést adhatna a karrierjének. Nem ez lenne az első alkalom, hogy Federer korán kiesik az olasz fővárosban, emlékezhetünk, 2014-ben Jérémy Chardy lepte meg. Jó választás az over 22.5 játék (1.85 @ TippmixPro) és a +1.5-ös szett hendikep is, de a bátrabbak Zverev győzelmét is megfogadhatják.

Ki jut tovább?
Roger Federer Alexander Zverev
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.15

A többiek

A nagy négyes többi tagjára, Novak Djokovicsra, Rafael Nadalra és Andy Murray-re sokkal könnyebb feladat vár. A világelső szerb a francia Stéphane Robert ellen játszik, akinek már két szép skalp is ékesíti a trófeagyűjteményét: a selejtezőben honfitársát Paul-Henri Mathiue-t búcsúztatta, míg az első körben Aljaz Bedene esett áldozatul neki. Ettől függetlenül Djokónak csak egy laza edzés lesz a 35 éves játékos legyőzése.

A Madridban remekül teniszező mallorcai klasszisnak egy ismertebb név jön szembe, ám ezt közel sem bánja, hiszen Philipp Kohlschreiber ellen 12-1-es mérleggel bír, salakon pedig öt meccs alatt összesen 21 game-et nyert a német. Az edzőjétől megvált Andy Murray a szintén selejtezős Mikhail Kukishkin ellen lép pályára. A kazah teniszező Lucas Pouille-t és Borna Coric-ot is legyőzte már, ám a skótok sztárja nyilván más kategóriát képvisel.

   
Várható kezdés Mérkőzés 1 2
12:00 RogerFederer-Alexander Zverev 1.25 3.15
13:20 Novak Djokovics-Stéphane Robert 1.01 15.25
13:20 Mihail Kukushkin-Andy Murray 7.00 1.03
19:30 Philipp Kohlschreiber-Rafael Nadal 4.40 1.14