Bulvár

Ez a klub az átigazolások nagymestere

  • hatharom.com

A Benfica 2010 óta 351 millió euróért adott el 11 olyan játékost, akikből felállhatnánk egy világválogatottat is akár.

Ahogy arról beszámoltunk, a Bayern München Mats Hummels mellett leigazolta a Benfica 18 éves tehetségét, Renato Sánchest is a keddi napon, a hírek szerint a bajorok mindent összevetve (bónuszokkal együtt) akár 80 millió eurót is leperkálhatnak majd a lisszaboniaknak a 18 éves középpályásért. 

Ezzel a transzferrel a Benficánál folytatódott a tendencia, hogy gyakorlatilag minden átigazolási szezonban komoly összeget zsebel be egy-egy játékos eladásából. Ráadásul a Benficától nagyobb európai sztárklubokhoz kerülő játékosok a mai napig meghatározó alakjai az európai klubfutballnak. 

Hogy mennyire értik a dolgukat a lisszaboni klubnál, azt jól mutatja, hogy 2010 óta - vagyis az elmúlt hat évben - 351 millió eurót sikerült keresniük 11 olyan játékoson, akiket ha egy csapatba raknánk, baz őven megállná a helyét mondjuk a Bajnokok Ligájában. A legnevesebb igazolások a teljesség igénye nélkül: Jan Oblak - Fabio Coentrao, David Luiz, Axel Witsel, Nemanja Matics - Enzo Pérez, Renato Sanches, Lazar Markovics, Ramires - Ángel Di María, Rodrigo. 

A Benfica játékospolitikájának egyik ismerve, hogy több tucat játékosmegfigyelő dolgozik a klubnak, akik elsősorban a dél-amerikai térségben figyelik az ifjú tehetségeket. Mivel a Sasok hazájuk pontvadászatából - a Portóval és a Sportinggal egyetemben -  toronymagasan kiemelkednek, az ide érkező játékosok számára ez egy kiváló terep, hogy megvillantsák tudásukat. Mivel a bajnokságban jól megy a csapatnak, ezért évről-évre bizonyíthatnak a Bajnokok Ligájában és/vagy az Európa Ligában is, ami egy olyan ugródeszkát jelent a számukra, amelynek segítségével megnyílnak az ajtók az európai topklubokhoz felé vezető úton. Annak ellenére, hogy a Benfica évről évre megválik legjobbjaitól, nem gyengül a csapat ereje, hiszen olyan gazdag a merítési lehetőség, hogy erre egyszerűen nincs is ideje. 

Benfica legjobb XI 2010 óta 
Játékos Hova Vételár
Jan Oblak Atlético Madrid 16 millió EUR
Fabio Coentrao Real Madrid 30 millió EUR
David Luiz Chelsea 25 millió EUR
Axel Witsel Zenit 40 millió EUR
Nemanja Matics Chelsea 25 millió EUR
Enzo Pérez Valencia 25 millió EUR
Renato Sanches Bayern München 80 millió EUR
Lazar Markovics Liverpool 25 millió EUR
Ramires Chelsea 22 millió EUR
Ángel Di María Real Madrid 33 millió EUR
Rodrigo Valencia 30 millió EUR
- Összesen: 351 millió EUR
     

A Benfica a hétvégén újabb bajnoki címmel gazdagíthatja a klub vitrinjét, hiszen az utolsó fordulóban hazai pályán fogadja a Nacional csapatát. Ha a papírformának megfelelően a Sasok megnyerik a meccset, akkor a Sporting meccsének eredményétől függetlenül behúzzák a bajnokságot. 

[2016113] 2016-05-15 18:00:00 Benfica - Nacionalx;
185371