Premier League

Triplázhatunk az Arsenal hajrázásával

A Spurs 1995-ben végzett utoljára az Arsenal előtt a bajnokságban, de könnyen lehet, hogy ezúttal sem törik meg a széria.

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén az angol Premier League-ben, és bizony még bőven maradtak eldöntendő kérdések az utolsó játéknapra. A bajnoki címet a Leicester City ugyan már megnyerte, de a dobogós helyek illetve a nemzetközi kupaindulást érő pozíciók birtokosai még kérdőjelesek, nem is beszélve a kiesés elkerüléséért vívott harcról.  

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Tottenham Hotspur akár még a bajnoki aranyat is elcsípheti, Mauricio Pochettino alakulata még az ezüstérmet is elveszítheti. A Spurs az utolsó három fordulóban nem tudott győzelmet aratni, így pedig az Arsenal három pontot lefaragott a hátrányából, így a két észak-londoni klub között dőlhet el a második hely sorsa. A sors furcsa fintora, hogy két ősi riválisról van szó, ez pedig különleges pikantériát kölcsönöz az utolsó fordulónak: a Tottenham utoljára 1995-ben tudta megelőzni a bajnokságban az Arsenalt.

Arsenal#eng-arsenal#5
Tottenham Hotspur#eng-tottenham#5

Jack Wilshere, az Arsenal angol válogatott középpályása nem is titkolta, hogy az Ágyúsok öltözőjében téma a Spurs megelőzése. "A City elleni meccs előtt már tudtuk, hogy a Tottenham mit játszott és természetesen ez igencsak motivált mindannyiunkat. Mikor megláttuk, hogy 2-1-re nyert a Southampton, az komoly lökést adott a csapatnak. A Tottenham előtt akarunk végezni a bajnokságban és megmutatni, hogy melyik a legjobb csapat Észak-Londonban. Úgy számolunk, hogy megnyerjük a hazai meccsünket és remélhetőleg a Newcaslte tesz nekünk egy szívességet" - mondta a Standard Sportnak Wilshere. 

Háromesélyes fogadás     
Newcastle - Tottenham 2.90 3.35 2.27
Arsenal - Aston Villa 1.15 6.50 17.00

Bár az Arsenalnak a 38. forduló előtt két pont a hátránya a Tottenhammel szemben, közel sem reménytelen az Ágyúsok helyzete. Arséne Wenger együttese ugyanis a már kieső és február 14. óta nyeretlen Aston Villát fogadja az Emiratesben, míg a Spurs a kiesés elöl menekülő, ám az utolsó öt fordulóban veretlen Newcastle United otthonába vizitál. Az, hogy a Rafa Benítez által dirigált Szarkák az életükért küzdenek, komoly nehézségeket jelenthet a Tottenhamnek, amely azonban már egy döntetlennel is megőrizné második pozícióját.

Mindenesetre, ha megelőlegezzük az Arsenal "tutiját" az Aston Villa ellen, akkor érdemes lehet egy próbát tenni a Newcastle sikerére, a két mérkőzés hazai kimenetelét "összekombózva" pedig elég tisztes, 3.35-ös szorzót kapunk a magyar fogadóirodában.

"Csata a 2. helyért" - kombi    
hatharom.com-tipp: Arsenal & Newcastle nyer
TippmixPro@3.35
2016-05-14;47
184314