Római tenisztorna

Dupla pénz, ha Babos nyer

  • hatharom.com

A magyar játékos kedden a holland Kiki Bertens ellen lép pályára a római salakpályás tenisztorna első fordulójában.

Kedden a világranglista-48. Babos Tímea is bemutatkozik Rómában, amely az utolsó előtti versenye lesz a május 22-én rajtoló francia nyílt teniszbajnokság előtt. A múlt heti madridi viadal előtt látótávolságba került, hogy a Roland Garroson kiemelt legyen, ám a szerencsétlen sorsolás miatt már az első körben búcsúzott, így pedig nem sikerült javítania a világranglistás helyén. Innentől csak egy nagyon komoly bravúrral lehetne a 32 kiemelt játékos között Párizsban. A holland Kiki Bertens személyében megint nem kapott könnyű ellenfelet a főtáblán, és a folytatás is meglehetősen kemény - Venus Williamsszel játszik a továbbjutó. A holland teniszező ugyan a selejtezőből érkezett, ám magához képest nagyon jó évet fut. Volt már idén elődöntője és negyeddöntője is, illetve komoly győzelmeket aratott a Fed Kupában. A kvaliban egyébként könnyűszerrel verte Nicole Gibbst és Varvara Lepchenkót is.

Ki jut tovább?
Kiki Bertens Babos Tímea
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.10

Timi a madridi veresége után elmondta, hogy próbál salakon is visszatérni az agresszív teniszéhez. Ezt részben sikerült csak megvalósítania Carla Suárez-Navarro ellen, amikor ment neki, akkor viszont nyerte a pontokat. Várhatóan Bertens ellen sem fogja visszafogni magát, ugyanakkor nem biztos, hogy ez lehet a nyerő taktika. A holland ugyancsak komoly ütőerővel bír, szereti is püfölni a labdát alapvonalról, szóval elképzelhető, hogy egy okosabb játék hatékonyabb lehet ellene. Nem lesznek ismeretlenek egymás számára, 2013-ban Marrakechben már találkoztak egyszer. Akkor Bertens győzött két szettben, de ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen meglehetősen régi meccs.

Kiegyenlített erők csatája, így egymáshoz közelebbi oddsokat vártunk. Babos gyakorlatilag már bárki ellen jó egy szettre, a holland ellen pláne, nem gondoljuk, hogy kettőben kikapna. Fordított esetben is nehéz elképzelni, hogy a szintén jó formában lévő Bertens simán maradjon alul, tehát 2.25-ért megér egy próbát, hogy döntő felvonás lesz.

Bertens és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2013 Marrakech Salak Bertens 7:5, 6:2