EURO 2016

38 éves csatárral riogatják a magyarokat

  • hatharom.com

A Lars Lagerbäck-Heimir Hallgrímsson izlandi kapitánypáros hétfőn kihirdette 23 fős, a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra utazó bő keretét.

Az izlandiak sajtótájékoztatón jelentették be az Eb-keretet, és egyben azt is bejelentették, hogy Lars Lagerbäck a torna után távozik a csapat szövetségi kapitányi posztjáról. A keretben nincsenek nagy meglepetések, a selejtező sorozat alapemberei ott lesznek az Eb-n, ahogyan a 38 éves Eidur Gudjohnsen is utazik Franciaországba a csapattal. 

AZ IZLANDI VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
Kapusok: Hannes Thór Halldórsson (Bodö/Glimt), Ögmundur Kristinsson (Hammarby), Ingvar Jonssón (Sandefjord)
Védők: Birkir Már Saevarsson (Hammarby), Ragnar Sigurdsson (FK Krasznodar), Kári Árnason (Malmö FF), Ari Freyr Skúlason (OB), Haukur Heidar Hauksson (AIK), Sverrir Ingi Ingason (KSC Lokeren), Hördur Björgvin Magnússon (Cesena), Hjörtur Hermannsson (Göteborg)
Középpályások: Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City), Emil Hallfredsson (Udinese), Birkir Bjarnason (Basel), Jóhann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Theódór Elmar Bjarnason (AGF), Rúnar Már Sigurjónsson (GIF Sundsvall), Arnór Ingvi Traustason (IFK Norrköping)
Csatárok: Eidur Gudjohnsen (Molde), Kolbeinn Sigthórsson (Nantes), Alfred Finnbogason (FC Augsburg), Jón Dadi Bödvarsson (Kaiserslautern)

A magyar válogatott kedden indult útra az ausztriai edzőtáborba, ahol Bernd Storck szövetségi kapitány elsősorban a fizikai erőnlét megalapozására helyezi majd a hangsúlyt. A mieink május 20-án Elefántcsonpart ellen vívnak majd barátságos mérkőzést, majd június Németországban a világbajnoki címvédő ellen lépnek pályára.

Háromesélyes fogadás    
Izland Döntetlen Magyarország
2.30 3.15 3.05

A magyar válogatott 44 után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon, a franciaországi tornán Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával került egy csoportba. A magyar csapat a nyitómeccset Bordeaux-ban vívja az osztrákok ellen, majd a második körben Izland következik. A bukik szerint nem mi leszünk a találkozó esélyesei. 

Szerinted továbbjut a magyar válogatott az Eb-csoportjából?x;
161819