Darts

Lewis vagy Wright? - Premier League helyzetjelentés

Lesz izgalom a Premier League Darts alapszakaszának utolsó fordulójában is, egy hely ugyanis még kiadó a rájátszásban.

Elhagyja a Premier League-mezőnye a szigetországot és az utolsó fordulóban Rotterdamban szórakoztatja a nagyérdeműt. A sorozat történetében először fordul ez elő , és a holland szurkolók nagy szerencséjére még bőven maradt izgalom erre az estére is. Három játékosnak, a skót Robert Thorntonnak, a holland Raymond van Barneveldnek és az angol James Wade-nek ugyan nincs már esélye a legjobb négyre, illetve Gary Anderson harmadik helye is biztos, de a többiek meccsének lesz tétje.

A játékosok további statisztikái megtalálhatóak a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalán.

A legnagyobb kérdés egyértelműen az, hogy Adrian Lewis vagy Peter Wright jut be negyedikként a rájátszásba? Jelenleg csupán egy pont választja el őket, viszont Lewisnak azzal az Andersonnal kell megküzdenie, akitől kikapott a 2016-os világbajnoki fináléban, míg a skót ellenfele a biztos hetedik helyen végző Barneveld lesz. Papíron Wrightnak van könnyebb dolga, de hazai közönség előtt a győzelemért fog harcolni a rutinos holland, így ne adjuk oda előre a két pontot a skótnak. Könnyen alakulhat úgy, hogy pontegyenlőség alakul ki, akkor először a legarány, majd a több brék, végül pedig a tornaátlag dönt. Lewisnak +5 a legaránya, amivel szintén nincs biztonságban, hiszen Wright éppen nullán áll, tehát az angol még egy döntetlennel is kieshet, ha riválisa egy nagyobb arányú győzelmet arat.

Nem dőlt még el az első hely sorsa sem, ám ott kevésbé kell majd matekozni, hiszen Michael van Gerwen és Phil Taylor egymás ellen játszik. Miután a világelső hollandnak jobb a legaránya, így neki egy döntetlen is elegendő, hogy megőrizze vezetését és bezsebelje az alapszakasz győzelemért járó 25 ezer angol fontot.

15. forduló (május 12, Rotterdam) programja - a TippmixPro szorzói
Kezdés Meccs 1 X 2
20:15 Robert Thornton-James Wade 3.80 4.70 1.55
20:45 Peter Wright-Raymond van Barneveld 1.85 4.35 2.75
21:15 Adrian Lewis-Gary Anderson 3.05 4.50 1.70
21:45 Phil Taylor-Michael van Gerwen 3.55 4.60 1.60
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától
Ki lesz a 2016-os Premier League bajnoka? - a TippmixPro szorzói
Jáétékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Phil Taylor 4.45
Gary Anderson 6.00
Adrian Lewis 15.50
Peter Wright 21.00