Tipp

Ezzel a fogadással megkeresheted a nyaralásra valót!

Bátor tippel jelentkezünk a Giro d'Italia negyedik szakaszára.

Giro d'Italia, 4. szakasz
Hatharom-tipp: Arnaud Démare
TippmixPro @ 14.00
Eddig éri meg: 8.00
Tipperősség: 2/10

Csütörtökön Hollandiában kezdetét vette a 2016-os Giro d'Italia. Egy időfutamon és két sík szakaszon vagyunk túl. Előbbit Tom Dumoulin, utóbbiakat Marcel Kittel nyerte. Hétfőn pihenő vár a kerekesekre, illetve egy 2000 km-es repülőút Kalábriába. Kedden tehát már olasz földön folytatódik a verseny, méghozzá Catanzaro és a meseszép Praia a Mare között.

A 200 kilométeres távon lesz két harmadik kategóriás hegy (Bonifati és San Pietro), illetve kisebb-nagyobb dombok. A legfontosabb emelkedő az utolsó tízesen belül vár a mezőnyre. Ez egy kategorizálatlan kaptató lesz, ám egyes részein a meredekség eléri a 18 százalékot. Nem is annyira rövid emelkedő, hiszen durván másfél km. Ez ideális pont a támadásra, és miután ezt követően már csak 8,7 km lesz a célig, nehéz elképzelni, hogy klasszikus sprintbefutót lássunk. Főleg, mert ebből a 8.7-ből 5 km az gyakorlatilag lejtmenet. Várhatóan lesznek olyan sprinterek, akik leszakadnak, így egy közepesebb méretű csoportból kerülhet ki a győztes. Az ilyen karakterisztikájú útvonalakkal sokszor az egynapos klasszikusokon szoktunk találkozni.

Kittel az eddigi két mezőnyhajránál verhetetlen volt, a csapata tökéletesen dolgozott, ő pedig bombaformában tette fel az i-re a pontot. A bukmékerek ezen a szakaszon is őt tartják a favoritnak, ám a magas oddsa (8.50) mutatja, hogy közel sem akkora esélyes. Sőt, inkább meglepetés lenne, ha ezt is be tudná húzni, ugyanis nem különösebben fekszik neki, ha hegyek is vannak az útvonalban, főleg nem az ilyen meredek kaptatók. Ez sokkal inkább az Arnaud Démare-féle versenyzők terepe. A francia gyors a hajrában, viszont jól bírja az ilyen kisebb emelkedőket is. Idén már két ehhez hasonló útvonalon is sikerült diadalmaskodnia. Az egyiket éppen a Milano-San Remón aratta, igaz, vizsgálják azt a győzelmét, mert a bukás után túl gyorsan zárkózott fel, de ennek most kevésbé van jelentősége. A lényeg, hogy az ilyen szakaszok fekszenek neki, és nem túlzás azt állítani, hogy élete formájában van. Egyébként az eddigi két mezőnyhajrában is jól muzsikált, egy második és nyolcadik helyet szerzett. 

Többféle forgatókönyv is elképzelhető, Démare-hoz hasonlóan másoknak is kedvez, hogy van egy kis emelkedő az utolsó tízesen belül, de az idei szezont nézve, a franciában van a legnagyobb érték. Érdemes tehát ilyen oddson bizalmat szavazni neki.