NB II

Bravúr a Zetétől, de még mindig a Mezőkövesd a favorit

  • hatharom.com

Elmaradt a bajnokavatás az NB II-ben, miután az éllovas Gyirmót 3-0-s vereséget szenvedett a Zalaegerszeg vendégeként. A feljutásra hajtó Mezőkövesd a sereghajtó Ajka otthonában harcolta ki a győzelmet, így továbbra is fej-fej mellett áll a két csapat.

Pintér Attilát győzelemmel köszöntötte csapata születésnapja alkalmából / Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület Facebook

A listavezető Gyirmót úgy léphetett pályára Zalaegerszegen, hogy amennyiben begyűjti a három pontot, akkor a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül már bajnoknak mondhatja magát. Bene Ferenc együttese azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a feljutásra hajtó Zalaegerszeg két vereség után újra rátalált a győztes útra, és meglepő arányú, 3-0-s győzelmet aratott. 

A Mezőkövesd ezt követően győzelmi kényszerben futott ki a gyepre a sereghajtó Ajka otthonában. Pintér Attila együttese egy 87. percben szerzett góllal végül érvényesítette a papírformát, és így tartja a lépést a Zetével, a két feljutásra hajtó csapat közül csak a jobb gólkülönbség dönt a Zalaegerszeg javára.

Az ezüstaspiránsok hátralévő sorsolása
  Kisvárda (46) Zalaegerszeg (45) Mezőkövesd (45) Balmazújváros (42)
27. forduló @Balmazújváros Szeged Szigetszentmiklós Kisvárda
28. forduló @Zalaegerszeg Kisvárda @Budaörs @Soroksár
29. forduló @Sopron Soroksár @Siófok Ajka
30. forduló Szolnok Ajka Dunaújváros @Szigetszentmiklós
@: idegenben

A dobogóra esélyes csapatok közül a Csákvár 0-3-ról és emberhátrányban állt fel a Sopron ellen (3-3), míg a Balmazújváros 2-1-re kikapott Szegeden. A kiesés elöl menekülő Szigetszentmiklós hiába szerzett vezetést a Budaörs ellen, végül 2-1-re alulmaradt, de nem tudott pontot szerezni a Soroksáron hét gól kapó Dunaújváros és a Kisvárdán kapituláló Vác sem.

Az NB II idei kiírásából négy forduló van hátra, a sorsolás alapján pedig a Zalaegerszegnek lehet a legkönnyebb dolga, hiszen valamennyi mérkőzését hazai környezetben játszhatja. Ehhez képest a    oddsmesterei úgy vélik, a Mezőkövesdnek van nagyobb esélye a második hely megszerzésére, noha Pintér Attila együttesére két könnyűnek semmiképp nem ígérkező idegenbeli találkozó is vár. 

Egyetértetek velünk?

NB II 2015/16, GYIRMÓT NÉLKÜL - KI NYERI?    
Mezőkövesd 2.00
ZTE 2.20
Kisvárda 4.00
Balmazújváros 50.00
Csákvár 50.00
2016-05-06;9117
2016-05-08;9117
186240