La Liga

Túl van árazva a Real és az Atlético?

  • hatharom.com

Tovább folytatódik a versenyfutás a bajnoki címért a spanyol bajnokságban. Vajon a Bajnokok Ligájában döntőbe jutott két madridi gigász tudja tartani a lépést a Barcelonával?

Aranycsata

Csupán két kör maradt hátra a spanyol élvonalbeli bajnokság küzdelmeiből, de még továbbra is 3 csapatnak van reális esélye a bajnok cím elhódítására. A három élen álló együttesből azonban kettőnek hét közepén rendkívül komoly csatája volt a Bajnokok Ligájában, így nagy kérdés, hogy a Real Madrid és az Atlético Madrid mennyire tudta kipihenni magát a hétvégére.

A királyi gárda soraiból ráadásul Gareth Bale és Keylor Navas biztosan hiányzik majd sérülés miatt, viszont újra ott van a keretben Casemiro és Karim Benzema is. Ugyanakkor sem a francia, sem Cristiano Ronaldo nem volt 100 százalékos állapotban, így a Bajnokok Ligája-döntőjének árnyékában felmerül a kérdés, hogy mennyit kockáztat majd  a szerepeltetésükkel Zinedine Zidane. A Real Madridra vár egyébként a legnehezebb feladat a hétvégén, hiszen azt a Valenciát fogadja, amellyel az utóbbi időben rendre komoly ki-ki meccset vívott, sőt, utoljára 2013-ban tudta legyőzni.

Az Atlético Madrid a sereghajtó és már biztos kieső Levante otthonába látogat. Habár a találkozónak egyértelműen a fővárosiak az esélyesei, azért nem árt megjegyezni, hogy ebben a felállásban a Matracosok 2010 óta nem tudtak meccset nyerni. Diego Simeone fiai ráadásul nagyon kemény 90 percet játszott Münchenben a Bayern ellen, és biztosra vesszük, hogy ha választani kell a La Liga és a BL között, az argentin mester az utóbbira voksolna. A Levante számára motivációt jelenthet, hogy utolsó hazai találkozóján szépen búcsúzzon az első osztálytól, ráadásul mindezt egy BL-döntős csapat ellen teheti meg.

Az éllovas Barcelona abból a szempontból mindenképpen előnyben van a riválisokhoz képest, hogy a BL-búcsút követően már csak heti egy meccsre kell koncentrálnia. Ez a ritmus be is jön a katalánoknak, hiszen az utolsó három fordulóban 16-0-s gólkülönbséggel abszolválták a meccseiket. Vasárnap azonban városi derbi vár a gárdára, és egy Espanyol elleni találkozót akkor sem vehetnek fél vállról, ha egyértelmű, hogy óriási különbség van a csapatok játékereje között. Mivel a gránátvörös-kékek MSN-triójában mindenki egészséges, ezért ezzel együtt nem sok esélyt adunk az Espanyolnak.

Bevállalós tippek a három nagy meccsére    
Meccs hatharom.com-tipp Odds
Real Madrid - Valencia Valencia 0:2 2.30
Levante - Atlético Madrid Levante gólok 0.5 felett 2.25
Barcelona - Espanyol Gólszám 4-5 2.50
2016-05-08;87
185816
9671#00