Tipp

Megelőlegezzük a Győrnek a BL-győzelmet

Vasárnap eldől, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligájának 2015/2016-os szezonjában melyik csapat ülhet fel a trónra. Természetesen mi a Győr sikeréért szorítunk.

CSM Bukarest - Győri ETO
Tipp: Győr nyer
TippmixPro@1.35

Szombat délután egy rendkívül színvonalas, óriási csatát hozó mérkőzésen a Győri ETO 21-20-ra legyőzte a címvédő Buducsnoszt Podgorica csapatát, és ezzel bejutott a BL döntőjébe. Ambros Martín együttese fantasztikus védőmunkájának és kiváló kapusteljesítményének köszönhetően tudta két vállra fektetni a montenegrói sztárcsapatot, az előrehozott döntőnek titulált találkozó után pedig nem is lehet más a célja, mint hogy 2014 után ismét megnyerje a legrangosabb trófeát.

Ehhez azt a CSM Bukarestet kell legyőznie, akit nem sokan vártak nemhogy a döntőbe, de még a Final Fourba sem. A román sztárcsapat a szombati elődöntőben óriási meglepetésre feltörölte a padlót az esélyesebbnek vélt Vardar Szkopjéval, mert bár a vége "csak" hatgólos különbség lett (27-21), a mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amikor 11 gólos előnyben is volt.

Ezzel együtt vasárnap a Győr a favorit. Bár szombaton "csak" mintegy 8 ezer néző volt a helyszínen, vasárnapra biztos a telt ház, így közel 10 ezer néző buzdítja majd Görbicz Anitáékat. Fáradtság ide vagy oda, a Győr nem engedheti meg magának, hogy elszalasszon egy ekkora lehetőséget. Ambros Martín ráadásul Ügyelt arra is, hogy ne facsarja ki teljesen a játékosait, gondolva a vasárnapi napra. Az ETO ráadásul ebben a szezonban oda-vissza legyűrte a CSM-et, hazai pályán hat (28-22), idegenben kétgólos győzelmet aratva (24-22). Ha az ETO tudja hozni a tőle megszokott feszes védekezést, akkor nem kerülhet bajba, támadásban pedig jó könnyebb dolga lehet, mint szombaton, a világ talán legjobb védelmével rendelkező csapatával szemben volt.

Vardar - Buducsnoszt
Tipp: Buducsnoszt nyer

TippmixPro@1.30

Ahogy az lenni szokott, a bronzmérkőzésen két csalódott együttes lép majd pályára. A Vardar számára óriási sansz volt az elődöntő, mégis elszúrta az esélyt, köszönhetően a rendkívül gyenge védekezésnek. A Buducsnoszt ellen amúgy sem számítanak esélyesnek, de egy ilyen gyengén sikerült meccsnap után fejben nagyon nehéz felpörögni, a mentális megingás pedig a montenegróiak ellen rendkívül veszélyes lehet. A Podgorica ugyan kikapott, de remekül játszott, így nincs mit variálni a csapaton, a gárdát Budapestre elkísérő népes szurkolótábor pedig elvárja a gárdától a 3. hely megszerzését. Dragan Andzsics vezetőedző egy mániákus tréner, ebből kifolyólag nehezen képzeljük el, hogy ne pörögjön fel a Buducsnoszt, abban az esetben viszont a Vardarnak nem sok jót jósolunk.

Női Bajnokok Ligája Kombi    
Győri ETO 1.35
Buducsnoszt 1.30
Kombi odds (2/2): 1.75
Tét: 4/10