Hoki vb

Gólt lőttünk Kanadának!

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 7-1-es vereséget szenvedett Kanadával szemben az oroszországi világbajnokságon.

Gólt lőttünk Kanadának! - Fotó: Mudra László / MJSZ

Alaposan bekezdtek a tengerentúliak, hiszen sorra alakították, majd hagyták ki a jobbnál jobb lehetőségeket. Gólt mégsem tudtak szerezni egyenlő felállásban, Kevin Wehrs kiállítása kellett ahhoz, hogy a juharlevelesek megszerezzék a vezetést (0-1). A folytatásban is a kanadaiak domináltak, a 10. percben Corey Perry mattolta Hetényi Zoltánt (0-2). Ezt követően is ellenfelünk diktálta a tempót, gólt azonban mégis mi szereztünk! Sofron István zavarta meg a tengerentúliak védelmét, a lecsorgó korongot pedig Bartalis István vágta be a hálóba elemi erővel, a harmad lefújása előtt bő másfél perccel (1-2). Érdemes megjegyezni a mai dátumot, hiszen 1938. februárja után találtunk be világbajnokságon ismét Kanadának.

A középső harmad elején némi mezőnyfölényre tettünk szert, azonban nem tudtunk élni lehetőségeinkkel. Ezt követően viszont rákapcsoltak a juharlevelesek, hiszen öt perc alatt négyszer mattolták Hetényi Zoltánt, akit le is cserélt Rich Chernomaz, helyére Vay Ádámot küldte be szövetségi kapitányunk (1-6). A harmad utolsó hét percét kihúztuk újabb kapott gól nélkül, pedig két percig emberhátrányban is voltunk.

Az utolsó etapban a tengerentúliak visszavettek a tempóból, de így is ők diktálták az iramot, amely a 45. percben érett góllá, amikor is Taylor Hall talált a kapunkba (1-7). A hátralévő 15 minutum gyakorlatilag kiegyenlített felek küzdelmét hozta, hiszen a kanadaiak nem törték magukat. A végén még kétszer is emberhátrányba kerültünk, majd egy páros kiállítást követően négy a négy ellen fejezték be a válogatottak a mérkőzést, ahol még volt egy lehetőségünk, de az is kihasználatlanul maradt.

Folytatás kedden, magyar idő szerint 19.15-kor lép pályára válogatottunk, ellenfelünk pedig Franciaország lesz.

A-csoportos jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-Kanada 1-7 (1-2, 0-4, 0-1)