Női kézilabda BL

A Győr bukott, a bukik nyertek

A CSM Bukarest büntetőpárbajban felülmúlva a Győri ETO KC együttesét megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Fináléhoz méltó drámai küzdelem volt, jól járt az, aki döntetlenre fogadott.

Sem mi, sem a fogadók többsége nem számított ilyen kiélezett meccsre a női kézilabda BL-döntőben, ahol a Győri ETO KC drámai küzdelemben, hosszabbítás és büntetőpárbajt követően alulmaradt a román CSM Bukarest együttesével szemben. A Papp László Arénában, tulajdonképpen hazai környezetben toronymagas esélyesnek számított a Győr, a mieink győzelmére 1.30-as oddson lehetett fogadást kötni a    -n. A rendes játékidőben nem született döntés, parázs küzdelemben 22-22-re zártak a felek, következhetett a hosszabbítás. Ugyan a fogadóirodák a győrieket háromgólos favoritnak hozták ki előzetesen, a játék képe alapján teljesen jogosan állt döntetlen az eredményjelzőn 60 perc után. Aki megérezte, hogy nem születik döntés a rendes játékidőben, tízszeres pénzt.kaszálhatott.

A hosszabbításban is öldöklő csata folyt a pályán, és a Győr hiába vezetett két góllal is, a románoknak ismét sikerült az egyenlítés (25:25), így következhettek a hétméteresek. A büntetőket a bukarestiek értékesítették higgadtabban, végül 4:1 arányban bizonyultak jobbnak. A CSM ezzel története során először emelhette magasba a Bajnokok Ligája-trófeát, ráadásul újoncként értek fel Európa csúcsára.

Női kézilabda Bajnokok Ligája döntő
Budapest, Papp László Sportaréna
CSM Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 29-26 (13-12, 22-22, 22-24, 25-25, hétméteresekkel: 4-1)
 
Gólszerzők: Gulldén 14/8, Martin 3, Torstensson 3, Manea 3, Rodrigues 1, Varzaru 1, illetve Löke 8, Amorim 5, Groot 4, Sulland 3/3, Kovacsics 2, Görbicz 1/1, Broch 1, Knedlíková 1

A négyes döntő harmadik helyét kisebb meglepetésre a macedón Vardar szerezte meg, miután délután 30-28-ra legyőzte a montenegrói Buducsnoszt együttesét, így ezúttal nem jött be a vasárnapi találkozókra ajánlott kombink.